Σούπερ μάρκετ: Αυτά τα προϊόντα είναι τα ακριβότερα στα ράφια

    Ημερομηνία:

    Τάσεις επιβράδυνσης εμφάνισε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον μήνα Ιανουάριο κλειδώνοντας στο 3,1% από 3,5% που ήταν τον Δεκέμβριο σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).  Ωστόσο καταγράφονται και πάλι μεγάλες ανατιμήσεις σχεδόν σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης.

    Και στη θέση του φυσικού αερίου όπου οι τιμές καταρρέουν με πτώση -60,3% «πρωταθλητής ακρίβειας» αναδεικνύεται το ελαιόλαδο που σημειώνει ετήσια αύξηση 67,4%! Οι τιμές σε βασικά είδη παραμένουν λοιπόν στα ύψη, προκαλώντας προβληματισμό στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονταοοι ανατιμήσεις των τροφίμων με τον πληθωρισμό στο 8,3% να εξακολουθεί να «καίει» στα είδη διατροφής. Ειδικά στα τρόφιμα οι αυξήσεις τιμών συνεχίζονται, αν και μεσοσταθμικά υποχώρησαν σε μονοψήφια επίπεδα πλέον, αντί πάνω από 10% που «έτρεχαν» ως τα τέλη σχεδόν του 2023.

    Πρόκειται όμως για ανατιμήσεις που έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες των περασμένων μηνών και ετών, αν και (ελάχιστα προς το παρόν)  είδη διατροφής αρχίζουν να εμφανίζουν τάσεις διόρθωσης τιμών και πτώση προς τα κάτω.

    Ως αποτέλεσμα, η ακρίβεια στα τρόφιμα να επιμένει, με τη φωτιά στα ράφια των σούπερ μάρκετ να μαίνεται με αμείωτη ένταση. Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σε ετήσια βάση παρατηρούνται στο λάδι με 67,4% στα φρούτα 14,2% λαχανικά 14,4% μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμοί φρούτων 11,7%.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρχίζει την υλοποίηση πρωτοβουλιών με ορίζοντα το 2027

    Με τη διαβεβαίωση προς τους συνομιλητές του στη Νέα...

    Ανεβάζουν στροφές οι Έλληνες εφοπλιστές

    Από τα τέλη του καλοκαιριού έως και τα μέσα...

    Εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό με τον Διονύση Ζάχο στην Πάτρα

    Με στόχο την ενίσχυση του εθελοντικού φορέα «Φωτεινό Αστέρι»,...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Δεν τα κατάφερε η 9χρονη Σταματίνα

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λευκάδα από τον θάνατο της μικρής...
    Best Shop