Πάτρα: Αργεί ακόμα η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Άνω πόλης

    Ημερομηνία:

    Βλέπουν τις εργασίες να προχωρούν, να ανοίγουν και να κλείνουν δρόμοι, να σκάβονται πεζοδρόμια και στενάκια και όμως το έργο να μην τελειώνει ποτέ. Όλα αυτά στην ανάπλαση της Άνω πόλης, όπου οι εργασίες συνεχίζονται και είναι ερωτηματικό πότε θα ολοκληρωθούν αφού το έργο ήταν να έχει παραδοθεί από τις αρχές του νέου έτους.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι εργασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και ενδέχεται να κρατήσουν έως και στα τέλη του 2024 αφού υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν και δεν περνάνε από το χέρι της εργολαβίας.

    Τα ζητήματα αυτά αφορούν τις εργασίες που γίνονται την ίδια στιγμή από την ΔΕΔΗΕ και την ΔΕΥΑΠ, αντικαθιστώντας το δίκτυο και τους αγωγούς τους αντίστοιχα, έτσι ώστε να χρειαστεί να σκαφτεί ξανά ένας δρόμος που φτιάχνεται μέσα από την ανάπλαση. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα.

    Φλίγκος

    Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί σε τέσσερα σημεία της ανάπλασης. Οι εργασίες ανασκαφής έχουν ξεκινήσει όμως από την στιγμή που η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων δεν θα αποφανθεί για τη σημασία τους, οι εργασίες για την ανάπλαση δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

    GLEARNET

    Μέχρι ώρας το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η οδός Σωτηριάδου, δίπλα από την είσοδο του Ρωμαϊκού Ωδείου, δύσκολα θα δοθεί εκ νέου στην πόλη και το πιθανότερο είναι να αποτελέσει κάτι σαν προέκταση του χώρου που βρίσκεται το μνημείο.

    Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής της Άνω πόλης περιμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών που πλέον πάνε να κλείσουν τρία χρόνια.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα κορυφαία πουκάμισα στον κόσμο

    Tα αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά. Είναι άψογα κομμένα,...

    Τα 3 ζώδια που θα έχουν μία σημαντική οικονομική επιτυχία – «Η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη»

    Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, τρία ζώδια θα προσελκύσουν σημαντική οικονομική...

    Πάτρα: Γνωστή εταιρεία ήθελε ακίνητο στη Μαιζώνος αλλά… άλλαξε γνώμη λόγω ενοικίων

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το πώς ο πεζόδρομος της Μαιζώνος επηρεάζει...

    Όταν οι μαθητές παίζουν με το κινητό: 20 χαμένα λεπτά για κάθε σκρολάρισμα

    Δεν μπορεί παρά να έχετε κι εσείς ένα άτομο...