ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαγός στιφάδο, αλλά στον φούρνο

    Ημερομηνία:

    Χωριό, βουνό, τζάκι. Αυτοί είναι οι συνειρμοί που έρχονται στο μυαλό του σεφ Θανάση Τάσσου όταν ετοιμάζει αυτό το φαγητό. Μας το σέρβιρε στη σαλοτραπεζαρία του ξενοδοχείου της οικογένειάς του στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας, μια περιοχή με παρθένα γεωπάρκα, σε μια κοιλάδα ανάμεσα στα θηριώδη βουνά του Γράμμου, της Τύμφης και της συνοριακής Νεμέρτσικα, που τη διατρέχουν οι ποταμοί Αώος και Σαραντάπορος.

    30′ προετοιμασία
    1 ώρα και 30′ ψήσιμο
    8′ αναμονή
    Σύνολο: 2 ώρες και 8′

    Υλικά

    Μερίδες: 6

    Για τη μαρινάδα

    Διαδικασία

    1. Για να ετοιμάσουμε τον λαγό στιφάδο σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, μαζί με 700 ml νερό βάζουμε τον λαγό και ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί παντού.
    2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 4 έως 8 ώρες, να μαριναριστεί.
    3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
    4. Παίρνουμε λίγο από το υγρό της μαρινάδας και ανακατεύουμε τον πελτέ μέχρι να διαλυθεί.
    5. Αδειάζουμε τον αραιωμένο πελτέ, τη μαρινάδα με τον λαγό, τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί και το ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
    6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο λαγός και να μελώσει η σάλτσα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    CNN: Ο Χέγκσεθ «πάγωσε» την αποστολή όπλων στην Ουκρανία χωρίς να ενημερώσει τον Λευκό Οίκο

    Σύγχυση και έντονη κινητοποίηση προκάλεσε στην Ουάσιγκτον η απόφαση...

    Την Παρασκευή 11 Ιουλίου αρχίζει η κατάθεση των όπλων από το ΡΚΚ, ανακοίνωσε το φιλοκουρδικό κόμμα DEM

    Τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) θα αρχίσουν να...

    Ελένη Γερασιμίδου: «Δεν θα κατασπαράξω την Γλυκερία, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό που έκανε»

    «Δεν ξέρω αν θα είμαι του χρόνου με τον Λάκη...

    Επανέρχονται οι πτήσεις της AEGEAN από και πρός Βηρυτό, Ερμπίλ, Αμμάν

    Από τις 10 Ιουλίου και μετά, η AEGEAN επαναφέρει...