Ο Γκάλης μιλάει για τον Κώστα Πετρόπουλο

    Ημερομηνία:

    Πριν λίγες ημέρες στην Πάτρα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου My Way, παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ, με τίτλο Κώστας Πετρόπουλος. Ο «Νουρέγιεφ» του… Μπάσκετ.

    Ένα βιβλίο των εκδόσεων Διαπολιτισμός, στο οποίο παρουσιάζεται η ζωή του Πατρινού άσσου. Στις 326 σελίδες της βιογραφίας του «Νουρέγιεφ» μιλούν για την προσωπικότητά του και την μπασκετοσύνη του συμπαίκτες στον Απόλλωνα Πατρών και στην Εθνική Ομάδα. Ένας από αυτούς είναι ο αποκαλούμενος «Γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης:

    «Με τον Κώστα παίξαµε µαζί στην Εθνική στο Challenge Round και στο EuroBasket του 1981 και βρεθήκαµε αντίπαλοι στο Πρωτάθληµα, αυτός µε τον Απόλλωνα Πατρών και εγώ µε τον Άρη. Ήταν πάντοτε ένας πολύ φινετσάτος και θεαματικός παίκτης που περπάταγε στον αέρα και μπορούσε να πετύχει πολύ δύσκολα καλάθια. Έμεινε πιστός στον Απόλλωνα σε όλη την καριέρα του κι αυτό αποδεικνύει την αγάπη και την αφοσίωση που είχε στην ομάδα της γενέτειράς του. Αργότερα, συναντηθήκαμε ξανά στην Εθνική ομάδα, όταν ήταν ασίσταντ κόουτς και πιστεύω ότι και ως προπονητής σε συλλογικό επίπεδο κατάφερε αρκετά πράγματα. Πέρα από αυτά, έχω επίσης στο µυαλό µου την εικόνα ενός ανθρώπου µε εξαιρετικό χαρακτήρα, µε τον οποίο μπορούσες να συζητήσεις και να έχεις µια ωραία σχέση».

    Η αναγνώριση της αξίας ενός αθλητή από τον συμπαίκτη του είναι εξίσου σημαντική με αυτή των ειδικών του αθλήματος. Έτσι, πραγματικό αθλητικό παράσημο αποτελούν για τον Κώστα Πετρόπουλο τα λόγια του καλύτερου Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, Νίκου Γκάλη.

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ινδία: Γεννήθηκε παιδί με 4 χέρια, 4 πόδια και 2 πρόσωπα

    Μια τραγική ιστορία εκτυλίχτηκε πρόσφατα στην Ινδία, όταν γεννήθηκε ένα...

    Κιμ Καρντάσιαν στη γιαγιά της: Νίκησες δύο φορές τον καρκίνο χωρίς να παραπονιέσαι, σε αγαπώ τόσο πολύ

    Η Κιμ Καρντάσιαν γιόρτασε τα 90ά γενέθλια της γιαγιάς της, Μαίρη Τζο ή...

    Χριστίνα Παππά: Κάνει διακοπές στα Χανιά και φωτογραφίζεται με λευκό μπικίνι

    Η Χριστίνα Παππά βρίσκεται στην Κρήτη για τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και το...

    Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι

    Aγκαλιά με τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί, πόζαρε...