Αποστολή εξετελέσθη: Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε 50 εκατ. μετοχές της Amazon σε 9 ημέρες – Πόσα κέρδισε

    Ημερομηνία:

    Ο Τζεφ Μπέζος «ξεφορτώθηκε» 14 εκατομμύρια μετοχές της Amazon.com αξίας περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ολοκληρώνοντας σε μόλις εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης το σχέδιό του για την πώληση έως και 50 εκατομμυρίων μετοχών.

    Η τελευταία συναλλαγή, η οποία ανεβάζει το συνολικό ποσό από τις ρευστοποιήσεις του στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα. Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν είχε προχωρήσει σε πώληση μετοχών από το 2021.

    Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon και είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin και της Washington Post, δεν έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά του για τα έσοδα. Ο ίδιος ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου ότι μετακομίζει από το Σιάτλ στο Μαϊάμι.

    Η πολιτεία της Ουάσινγκτον καθιέρωσε φόρο κεφαλαιακών κερδών 7% το 2022 – κάτι που δεν ισχύει στη Φλόριντα – γεγονός που σημαίνει ότι η μετεγκατάσταση του Μπέζος πιθανώς τον γλιτώνει από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνει το Bloomberg.

    Ο Μπέζος έχει καθαρή περιουσία ύψους 191,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Εκπρόσωποι της Amazon και του Μπέζος δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του πρακτορείου ειδήσεων για σχολιασμό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρχεται Σαββατοκύριακο με χαλάζι, καταιγίδες και λίβα – Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα

    Για μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, λόγω...

    ΠΑΤΡΑ: Δείτε πώς ο Δήμος έσωσε από τις φωτιές …200 κατοικίδια και ένα Γαϊδουράκι! ΦΩΤΟ

    Του Αχιλλέα Ροδίτη Μέσα στον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας που...

    Τραγωδία! “Εφυγε” στα 39 ο Γιώργος Χαλούλος

    Τραγωδία στη Νέα Μανωλάδα. Εφυγε από την ζωή μόλις...

    ΠΑΤΡΑ: Γιατί στην Ξερόλακκα οι κάτοικοι φοβούνται ακόμα…

     του Αχιλλέα Ροδίτη Μετά τις φωτιές και τους πυκνούς καπνούς,...