Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας και το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ινδών επιχειρηματιών

    Ημερομηνία:

    Και τώρα η τεχνολογία! Στην αποκαλούμενη και “Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας”, την πόλη Μπανγκαλόρ βρίσκεται η ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη όπου αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές της με ινδικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διερευνήσουν πιθανές συνεργασίες.

    Έχοντας διαμορφώσει το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και αποτελώντας σημαντικό “κρίκο” της τεχνολογικής άνθησης της Ινδίας η Μπανγκαλόρ αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία, όπως εξάλλου φρόντισε να τονίσει χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέποντας σε μεγαλύτερη συνεργασία και στο χώρο της τεχνολογίας με τους Ινδούς.

    “Η Ινδία αποτελεί ισχυρή δύναμη (σσ στο χώρο της τεχνολογίας) και η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία ανθεί με “αιχμή” κυρίως το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Οπότε βλέπω ότι μπορούν να υπάρξουν πολλές συνέργειες εδώ”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στη Βομβάη σε μία κατάμεστη αίθουσα λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής.

    Αν και ραντεβού έχουν κλειστεί για όλο το εύρος των δραστηριοτήτων που εκπροσωπούν οι Έλληνες συμμετέχοντες, εν τούτοις τα περισσότερα αφορούν διάφορους τομείς της τεχνολογίας, οπότε και τη “μερίδα του λέοντος” συγκεντρώνουν εταιρείες, επαγγελματίες και φορείς γύρω απ’ το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του  κ. Νιράζ Τζεμαγουάτ ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου μίας σημαντικής εταιρείας της Ινδίας στο χώρο της τεχνολογίας, της Gateway. Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί σήμερα παγκόσμιο παίκτη με “αιχμή” κυρίως την ανάπτυξη λογισμικού για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Βέβαια η τεχνολογία δεν μονοπωλεί τις σημερινές επαφές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώνει (και) στην Μπανγκαλορ η Συνομοσπονδία των Ινδικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

    Το συνέδριο θα χαιρετήσουν ο υπ. Μεγάλων και Mεσαίων επιχειρήσεων της τοπικής κυβέρνησης της Καρνατάκα, Shri M. B. Patil και ο υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

    Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας και το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ινδών επιχειρηματιών

    Συναντήσεις

    Το κλίμα γενικά είναι θετικό, ιδίως μετά την επιτυχία της χθεσινής διοργάνωσης στη Βομβάη, παρουσία του πρωθυπουργού. Πετυχημένη όχι μόνο λόγω της προσέλευσης των Ινδών επιχειρηματιών με πιθανό κίνητρο την παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά κυρίως διότι υπήρξαν περισσότερα και στοχευμένα κατά μόνας ραντεβού τα οποία δημιουργούν υποσχέσεις για το μέλλον καθώς και για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι δύο κυβερνήσεις.

    «Θέσαμε στόχο με τον Πρωθυπουργό Modi να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Times Now» και στη δημοσιογράφο Navika Kumar, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ινδία.

    Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας και το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ινδών επιχειρηματιών

    Νωρίτερα, στο συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στη Βομβάη, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ινδίας και πρωτεύουσα του Bollywood, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

    Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε και σε συζητήσεις τόσο στο Ν. Δελχί όσο και στη Βομβάη με Ινδούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την ελληνοινδική προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας (CII) όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι τρόποι ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. Μάλιστα το προσεχές διάστημα η Συνομοσπονδία θα διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή για την επίσκεψη της στην Αθήνα.

    Τα μέλη της Συνομοσπονδίας που υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός για συζητήσεις εκπροσωπούν παράλληλα μεγάλους ινδικούς ομίλους. Μεταξύ των εκπροσώπων του CII ήταν και ο κ. Srinivas Bommidala, Πρόεδρος του σκέλους διαχείρισης αεροδρομίων του Ομίλου GMR. Του ινδικού ομίλου, που σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατασκευάζει το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης. Οι υπόλοιποι ήταν οι: R. Dinesh (Πρόεδρος CII, Chairman, TVS Supply Chain Soluwons Limited), Chandrajit Banerjee (Γενικός Διευθυντής CII), Baba Kalyani (Chairman and Managing Director, Bharat Forge Limited), Sunjay Kapur (Πρόεδρος CII Europe, Chairman, Sona Comstar), Vikram Shroff (Vice-Chairman και Co-CEO, UPL Ltd.), Uday Khemka (Vice Chairman, SUN Group).

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

    Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων γυναικών έχει λάβει...

    «Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

    Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1; Η Ελένη θα μπει...

    Ο iLLEOo με όπλο σε strip club – Ο τράπερ «μπούκαρε» και έσωσε κοπέλα από τα χέρια «μαστροπού»

    Γνωστός Ελληνας τράπερ «μπούκαρε» με όπλο σε strip club για να...

    Να διενεργηθεί «αμερόληπτη έρευνα» για ακρωτηριασμούς πτωμάτων από μέλη του στρατού στην Μπουρκίνα Φάσο

    Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights...