ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ: Συγχαρητήρια στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Στο πλαίσιο συμμετοχής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας) στην Μαθητική Εμπορική έκθεση της Αθήνας  με την εικονική επιχείρηση «PlaySEN» και κατάκτησης του Βραβείου «Καλύτερου Περιπτέρου», ως Ομάδα Εργασίας «παιδεία» της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας για την μεγάλη αυτή διάκρισή τους.

    Με αυτή την επιτυχία, οι μαθητές/τριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας και οι εμπνευστές εκπαιδευτικοί τους, Χρήστος Αδαμόπουλος, Νίκη Αγγελοπούλου, Θεοδώρα Διαμαντή, Μαρία Καζάκου, Νικόλαος Κρίκης, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Στέφανος Νικήτας, Μαρία Παπανικολάου, Αικατερίνη Σταυλιώτη και Ευστάθιος Φιλιππόπουλος, απέδειξαν με έμπρακτο τρόπο τη σημαντική συνεισφορά στην ενσωμάτωση των μαθητών του σχολείου στην κοινωνία.

    Αντικείμενο της εικονικής «επιχείρησης PlaySEN» ήταν ο σχεδιασμός, η  ανάπτυξη και η προώθηση ξύλινων παιχνιδιών (τύπου Montessori), ειδικά σχεδιασμένων και κατασκευασμένων, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον όπως κορδόνια, ξύλο τα οποία μπορούν να βοηθήσουν παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας καθώς και παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, να αναπτύξουν ικανότητες, όπως λεπτές κινητικές δεξιότητες, συντονισμό χεριού-ματιού, συντονισμό όρασης, προσοχή και συγκέντρωση, δεξιότητες απαραίτητες τόσο για την αποτελεσματική μαθησιακή διαδικασία όσο και για την ζωή τους γενικότερα.

    Η έκθεση πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024  στο The Mall Athens και διοργανώθηκε για 19η χρονιά από το Junior Achievement Greece (JA Greece) και η διάκριση προήλθε από τον ανταγωνισμό συνολικά 57 Εικονικών Επιχειρήσεων από Δημόσια και Ιδιωτικά Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Εσπερινά και Ειδικά Σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου που έλαβαν μέρος.

     

    Δυστυχώς όμως το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ΠΑΤΡΑΣ, είναι ίσως το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα χωρίς ένα ενιαίο σχολικό κτήριο, στεγασμένο σε 2 ΑΘΛΙΑ κτήρια, το ένα χειρότερο από το άλλο και σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ τους.

     

    Ως Ομάδα Εργασίας «παιδεία» αλλά και ως δημοτική παράταξη σπιράλ δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε με όλα μας τα μέσα και τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην εγκατάσταση του ΕΝ.Ε.ΕΓΥ-Λ Πάτρας σε ένα νέο σύγχρονο σχολικό κτίριο, με τις απαραίτητες υποδομές που προβλέπει ο νόμος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες , έτσι ώστε οι μαθητές του να μπορούν να φοιτούν με αξιοπρέπεια και το διδακτικό έργο να διευκολύνεται με όλα τα πρόσφορα από άποψη υποδομών μέσα. Θα είμαστε υποστηρικτές στην προσπάθεια του σχολείου για την πρόκριση στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

    Ευχόμαστε οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πάτρας, να συνεχίσουν να αποκτούν ποικίλες δεξιότητες και εμπειρίες, να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους στην επιχειρηματικότητα, να έχουν πάντα διακρίσεις και επιτυχίες στη ζωή τους και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

     

    Δημήτρης Τσιπιανίτης

    συντονιστής παιδείας  της δημοτικής παράταξης «σπιράλ»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 5+1 «αγκάθια» στον δρόμο για τη ΔΕΘ

    Γύρω από τις λέξεις «ταχύτητα» και «σχέδιο τετραετίας» που...

    ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ: «Πρόσεχε, μην αρρωστήσεις Σαββατοκύριακο…»

    Τα περιφερειακά (πρώην αγροτικά) ιατρεία… ερημώνουν μόνον τα Σαββατοκύριακα;...

    Αρπαξαν 70.000 ευρώ από σπίτι γιατρού

    Γνωστός γιατρός στον Πύργο Ηλείας έπεσε θύμα διαρρηκτών που αφαίρεσαν από το...

    ΒΙΝΤΕΟ: Η Τριών Συμμάχων και ο μώλος τον Αύγουστο 1990

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%ac%cf%87%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bc%cf%8e%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd/  
    Best Shop