Νομίζατε ότι δεν γίνεται τα αβοκάντο να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα; Αυτή η συνταγή αποδεικνύει το αντίθετο! Ξεχάστε τα συνηθισμένα αβοκάντο στο γουακαμόλε ή ως συστατικό σε τοστ. Σε αυτή τη συνταγή, μεταμορφώνονται σε μικρά μπολάκια γεμιστά με γευστικό τόνο και φασόλια edamame.
Πρόκειται για ένα θρεπτικό πιάτο, χαμηλό σε υδατάνθρακες και τέλειο για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα. Η μαρινάδα από τόνο μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα, ενώ τα γεμιστά αβοκάντο ετοιμάζονται μέσα σε λίγα λεπτά και προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σας.
- 250 γρ. τόνος (περίπου 2 φλ.)
- 60 ml σάλτσα σόγιας
- 15 ml σησαμέλαιο
- 15 ml ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 15 ml σάλτσα τσίλι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 60 ml μαγιονέζα
- 4 αβοκάντο, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια (μόνο το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 60 γρ. φασόλια edamame βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 κ.σ. σουσάμι
Οδηγίες για την συνταγή
- Αναμείξτε τον τόνο, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα τσίλι, το αλάτι και τη μαγιονέζα.
- Για να συναρμολογήσετε το πιάτο, γεμίστε κάθε μισό αβοκάντο με περίπου 60 γρ. μαριναρισμένου τόνου.
- Πασπαλίστε κάθε αβοκάντο με φρέσκο κρεμμύδι.
- Προσθέστε τα φασόλια edamame και το σουσάμι.