Συνάντηση της Άννας Μαστοράκου για συντονισμό δράσεων με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης των Ρομά

    Ημερομηνία:

    Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, με την Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας για την Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά «Task Force supportingRomainclusion and empowerment», που συντονίζεται από τη Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο πλαίσιο δράσης με κωδικό ΟΠΣ EOX:PDP1 (MIS) 5075006 και συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021).

    Τέλος, συμφωνήθηκε από κοινού, η ανάγκη συστηματικής χαρτογράφησης της υγειονομικής κατάστασης σε αμιγείς και μικτούς καταυλισμούς/οικισμούς, για την ενίσχυση της ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής, στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα και την ευαλωτότητα της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και έκτακτων συνθηκών, όπως π.χ. η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

    Την Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας για την Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά , εκπροσώπησαν οι Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου και Φώτης Σκούρας (Κοινωνικοί Επιστήμονες), Όλγα Γρηγοροπούλου (Εκπαιδευτικός) και ο Βασίλειος Αθανασίου (Οικονομολόγος).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: «Μύλος» με την επιβολή τέλους επιτηδεύματος και τα «υποκαταστήματα»

    Σε ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η υπόθεση...

    Ο θερμικός θόλος «έφτασε» μαζί με κύμα καύσωνα – Δευτέρα και Τρίτη οι χειρότερες μέρες

    Ξεκίνησε χθες, και από σήμερα Κυριακή (06.07.2025) επιδεινώνεται η...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 6/7/2025

    14:30 COSMOTE SPORT 7 HD DTM Γερμανία, Νόρισρινγκ (2ος...

    Έλον Μασκ: Το νέο κόμμα και η αναφορά στον Επαμεινώνδα και την αρχαία Σπάρτη

    Νέα τροπή πήρε χθες Σάββατο η ρήξη μεταξύ του...