Σάλος στο Νοσοκομείο Ρίου με τον “νταή” γιατρό

    Ημερομηνία:

    Σε ένδειξη συμπαράστασης στη νοσηλεύτρια που σύμφωνα με καταγγελία έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς γιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποίησε χθες 4ωρη στάση εργασίας.

    DEH myHomeGasControl

    Οι εργαζόμενοι ζητούν τη λήψη μέτρων ώστε το σύνολο του προσωπικού να εργάζεται σε κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας. Οπως ανέδειξε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το περιστατικό σημειώθηκε την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, που σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός του προσωπικού απεργούσε και τα νοσοκομεία λειτούργησαν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας για τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    Ο φερόμενος δράστης – γιατρός του Αναισθησιολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ και η νοσηλεύτρια προέρχεται από τον ίδιο τομέα. Αιτία της έκρηξης του γιατρού περιγράφεται ότι ήταν η έλλειψη νοσηλευτή/τριας για τη διενέργεια χειρουργείου που είχε προγραμματίσει. Η διένεξη όμως ξέφυγε από τη λεκτική αντιπαράθεση, η οποία έγινε αντιληπτή και από συνοδούς ασθενών που περίμεναν στα χειρουργεία και ο γιατρός φέρεται ότι βούτηξε τη νοσηλεύτρια από τον λαιμό. Για το συμβάν διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση μετά από εντολή του διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Μπάκου ο οποίος διαβεβαιώνει: «Εάν επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα, να είστε βέβαιοι ότι θα εφαρμοστούν πλήρως τα όσα προβλέπει το δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο».

    proliptikes
    Πάτρα: Ζητούν ηρεμία και ασφάλεια - Εργαζόμενοι ΠΓΝΠ για περιστατικό βίας γιατρού εις βάρος νοσηλεύτριας

    Η Αγγελική Δημοπούλου

    Μιλώντας χθες τον «Peloponnisos FM» το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΠ και προϊσταμένη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Αγγελική Δημοπούλου δεν έκρυψε ότι «υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ του προσωπικού κι αυτή απορρέει από την εντατικοποίηση της εργασίας. Εχουμε παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις μελών του προσωπικού ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί οι ανάγκες λόγω της ανάπτυξης νέων τμημάτων. Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένουμε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί».

    Η κ. Δημοπούλου σημειώνει ότι η κύρια πηγή των προβλημάτων εδράζει στην έλλειψη προσωπικού. «Αν ρωτήσετε τη διοίκηση θα σας πει ότι είναι καλυμμένες όλες οι οργανικές θέσεις. Εχουμε 80 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού δεσμευμένες από τον ΑΣΕΠ για προκήρυξη. Αυτές οι θέσεις θα έπρεπε να καλύπτονται με ταχύτατες διαδικασίες και έχει να περιμένουμε χρόνια. Επίσης οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου μας προκύπτουν από τον οργανισμό του 2013. Από τότε μέχρι σήμερα το νοσοκομείο μας έχει αναπτυχθεί σε πολλά μέτωπα» και εξηγεί:

    «Στον επεμβατικό τομέα έχουν γίνει άλματα με την εφαρμογή πρωτοποριακών πανελλαδικά επεμβάσεων. Για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται προσωπικό. Ο προηγούμενος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε για το νοσοκομείο μας Μονάδα Εγκεφαλικών πώς θα λειτουργήσει αυτή χωρίς προσωπικό; Δρομολογούν απογευματινά χειρουργεία για να αντιμετωπίσουν τις λίστες αναμονής. Μα οι λίστες υπάρχουν επειδή δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργούν όλες οι χειρουργικές αίθουσες. Πόσο να αντέξει το εναπομείναν προσωπικό στο οποίο χρωστάμε άδειες από το 2021. Με ποια ψυχολογία να εργαστεί όταν ακόμα δεν έχει καταφέρει να συνέλθει από τη μάχη της πανδημίας;»

    Καταλήγοντας η κ. Δημοπούλου υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση του προσωπικού είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση μιας σειράς παρενεργειών.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φτιάχνουμε γλυκές τηγανίτες με 9 διαφορετικούς τρόπους

    Αγαπάμε τις τηγανίτες για πολλούς λόγους και ίσως λίγο περισσότερο όταν...

    Εθνική ποδοσφαίρου: Γαλανόλευκο «αμόκ» για τα εισιτήρια με Σκωτία, έφυγαν πάνω από 15.000 σε δύο ώρες

    Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα... βράζει στο πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας με...

    ΕΣΗΕΠΗΝ: Εγκαίνια της θεματικής έκθεσης που διοργανώνει με τίτλο: «Στιγμές του 1821»

    Ανοικτή πρόσκληση στο κοινό απευθύνει το Μουσείο Τύπου της...