ΠΑΤΡΑ: “Μπάχαλο” με τα τραπεζοκαθίσματα… μέχρι το καλοκαίρι

    Ημερομηνία:

    Κάθετα μέτρα για κάθε περιοχή ξεχωριστά, έχοντας όμως, το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο γνώμονα στο σκεπτικό και στην συλλογιστική της. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Δήμος και οι φορείς για την νέα κανονιστική που ετοιμάζεται και η οποία θα πρέπει να αντικαταστήσει την προηγούμενη που είναι απαρχαιωμένη, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και που επί της ουσίας δεν ισχύει.

    Το συμπέρασμα που βγήκε από την εκ νέου συζήτηση που έγινε παρουσία όλων σχεδόν των φορέων για την κανονιστική είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν απαραίτητα υπόψη οι ιδιομορφίες της κάθε περιοχής, τόσο σε ότι αφορά την λειτουργικότητα της, όσο και σε ότι έχει να κάνει με την ανάδειξη της αισθητικής της.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας οι βασικοί άξονες της νέας κανονιστικής θα είναι η ασφάλεια, η πρόσβαση, ο σεβασμός των ΑμεΑ, η πρόβλεψη για τα έκτακτα οχήματα, τα δικαιώματα των επαγγελματιών και των μαγαζιών, αλλά και ανάδειξη της αισθητικής της κάθε περιοχής, έτσι μέσα από αυτή να υπάρχει ένα συνολικά αρμονικό αποτέλεσμα στην εικόνα του ιστορικού της κέντρου, αλλά και γενικότερα της πόλης.

    Βασικό ζήτημα για την νέα κανονιστική είναι ασφαλώς η χρήση των κοινόχρηστων χώρων και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης, όμως εκτός αυτού υπάρχουν και διάφορα παρεμφερή ζητήματα που σχετίζονται με την εικόνα των πλατειών και γενικότερα των πεζόδρομων. Οι οριστικές αποφάσεις που θα παρθούν θα λαμβάνουν υπόψη τους και τις παρεμβάσεις που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν με τα έργα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

    Οπότε υπάρχει δρόμος ακόμα για τον τελικό ορισμό της νέας κανονιστικής, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις και συζητήσεις. Τα προσχέδια πάντως είναι έτοιμα και στόχος όλων αυτών των συζητήσεων είναι να μπει μια τάξη όχι μόνο στα θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τους κοινόχρηστους χώρους.

    Με βάση τις εκτιμήσεις η νέα κανονιστική θα περάσει από δημοτικό συμβούλιο στα τέλη του καλοκαιριού του 2024.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οταν τα πανηγύρια γίνονται… παρτιγύρια

    Η Αργυρώ Πουργέζη απέφυγε φέτος τα πανηγύρια του νησιού...

    Στον πάγο αντικειμενικές, ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

    Αγοραπωλησίες ακινήτων με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, χωρίς ΦΠΑ...

    Παραλία Πατρών: «Εάν βρέξει, θα πνιγούμε» – ΦΩΤΟ

    Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο ποτάμι...

    Ελέγχεται η ανταπόκριση του Δήμου Πατρέων αλλά και η αντίδραση της Κτηματικής Υπηρεσίας

    Στα συρτάρια της Κτηματικής Υπηρεσίας νομού Αχαΐας παραμένουν δεκάδες...
    Best Shop