Βίντεο: Όρκα σκοτώνει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία μέσα σε μόλις δύο λεπτά

    Ημερομηνία:

    Όταν σκέφτεστε το αρπακτικό στους ωκεανούς, πιθανότατα έρχεται στο μυαλό σας ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Αλλά μπορεί να υπάρχει ένας ακόμα υποψήφιος για την κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

    Για πρώτη φορά, μια φάλαινα δολοφόνος εθεάθη να σκοτώνει και να τρώει το συκώτι από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

    Οι όρκες είναι γενικά γνωστό ότι συνεργάζονται για να πιάσουν μεγάλα θηράματα όπως θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες, άλλες φάλαινες και καρχαρίες. Κυνηγώντας ως ομάδα, μπορούν να περικυκλώσουν το θήραμα και να χρησιμοποιήσουν τη συνδυασμένη ευφυΐα και τη δύναμή τους για να επιτεθούν.

    Δείτε το βίντεο:

    Η Dr Alison Towner, ήταν επικεφαλής της διεθνούς ερευνητικής ομάδας που έκαναν την ανακάλυψη, αναλύοντας πλάνα που κατέγραψαν τουρίστες σε ένα κοντινό σκάφος.

    «Αυτό που είδαμε ήταν μια όρκα, με το παρατσούκλι Starboard – λόγω του κατεστραμμένου ραχιαίου πτερυγίου της – που έπαιζε μόνη της για να ανατρέψει και να καταναλώσει έναν λευκό καρχαρία μέσα σε ένα εκπληκτικό χρονικό πλαίσιο δύο λεπτών. Παρατηρήθηκε να κυνηγά έναν νεαρό λευκό καρχαρία 2,5 μέτρων. Αργότερα κουβαλούσε το συκώτι του καρχαρία στο στόμα της δίπλα από μια βάρκα. Η ανάλυση των πλάνων του Starboard μας εξέπληξε. Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν σε θέση να αρπάζει αυτό το είδος καρχαρία μοναχικά και σε τόσο γρήγορο χρονικό πλαίσιο. Απλώς δείχνει πόσο ικανός και ικανός είναι – ένας πραγματικός σούπερ σταρ των αρπακτικών» περιέγραψε.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κέιτλιν Τζένερ: Θυμάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε θριαμβεύσει ως Μπρους

    Η Κέιτλιν Τζένερ πριν συστηθεί στο κοινό ως η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα,...

    Παρίσι 2024: Στη 16η θέση η Ελλάδα στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών

    Στην 16η θέση έμεινε η ελληνική ομάδα στα προκριματικά...

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Η «καρδιά» του 26ου Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού χτυπάει αυτό...

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα οι Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη

    Με τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, άρχισαν στην "Paris...