Ημέρα της Γυναίκας – Γεωργία Ντάτσικα: «Δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά περισυλλογής»

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργία Ντάτσικα στέλνει το δικό της μήνυμα:

    «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1910, έχει διαχρονικά έναν ηχηρό συμβολισμό.

    Σηματοδοτεί τους συνεχείς αγώνες που δίνουν οι γυναίκες για ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στέκεται στο πλευρό των γυναικών όχι μόνο αυτή την ημέρα, αλλά κάθε μέρα διότι θεωρεί πως η θέση και ο ρόλος της γυναίκας είναι καταλυτικός για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας.

    Η Γυναίκα διαχρονικά έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία από οποιαδήποτε θέση, είτε κατέχοντας αξιώματα, είτε ως εργαζόμενη, είτε ως μητέρα, είτε ως εθελόντρια.

    Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, μάχεται για το δικαίωμα της ισότητας στην εργασία, της ίσης μεταχείρισης και ισότιμης αναγνώρισης για όλα όσα προσφέρει στην κοινωνία μας.

    Η 8η Μαρτίου δεν είναι μέρα γιορτής αλλά μέρα περισυλλογής μιας και το γυναικείο ζήτημα παραμένει ανοιχτό, όχι σε κάποια γωνιά της γης, αλλά στην διπλανή πόρτα.

    Η σημερινή ημέρα, λοιπόν, θα πρέπει να γιορτάζεται όταν δεν θα υπάρχουν πλέον γυναίκες που θα υπομένουν τη σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία και φυσικά όταν δεν θα υπάρχουν γυναικοκτονίες, ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια.

    Ας αγωνιστούμε όλες μαζί για να εκλείψουν τα στερεότυπα και οι ανισότητες των φύλων στην κοινωνία, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας».

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγία Σοφία – Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη: Τα φριχτά βασανιστήρια και ο συγκλονιστικός βίος

    Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη,...

    Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τιμητικές δηλώσεις από δεκάδες μέλη του Κογκρέσου

    Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες βρήκε θερμή...

    Heavy Pins και Akiko ανοίγουν το μαγαζί! Σε ποιον άλλον Πατρινό επιχειρηματία έγινε η πρόταση για το νέο κλαμπ της Πάτρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/heavy-pins-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-akiko-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%af-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%ac/

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/9/2025 – Πού θα δείτε τον αγώνα του Μίλτου Τεντόγλου

    Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη League Phase του Champions...