Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 15 μαθητές από σχολείο της πολιτείας Σοκότο

    Ημερομηνία:

    Ένοπλοι απήγαγαν χθες Σάββατο τουλάχιστον 15 μαθητές από ισλαμικό σχολείο στην πολιτεία Σοκότο της βορειοδυτικής Νιγηρίας. Πρόκειται για τη δεύτερη απαγωγή μαθητών σε διάστημα λίγων ημερών, ύστερα από την απαγωγή περίπου 280 παιδιών την Πέμπτη από σχολείο της πολιτείας Καντούνα.

    Ο διευθυντής του σχολείου Αμπουμπακάρ Λίμαν ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο χωριό Γκιντάν Μπακούσο και απήγαγαν 15 μαθητέςηλικίας 8-14 ετών, καθώς και μια γυναίκα.

    Οι μαζικές απαγωγές για λύτρα είναι τεράστιο πρόβλημα στη χώρα. Σε αρκετές περιπτώσεις, όταν οι συγγενείς των απαχθέντων δεν πληρώνουν τα λύτρα, οι ένοπλοι δεν διστάζουν να σκοτώσουν τους αιχμαλώτους και να αφήσουν τα πτώματα σε κάποιο δάσος.

    Τα τελευταία χρόνια, συμμορίες κακοποιών έχουν επιτεθεί επανειλημμένα σε σχολεία, κυρίως σε αγροτικές περιοχές πολιτειών της βορειοδυτικής Νιγηρίας.

    Ο πρόεδρος Μπόλα Άχμεντ Τινούμπου ανέλαβε την εξουσία το 2023 υποσχόμενος να βάλει τέλος στο κύμα βίας, ιδίως στη δράση τζιχαντιστικών οργανώσεων και συμμοριών στον βορρά, καθώς επίσης τις συγκρούσεις μεταξύ κοινοτήτων σε κεντρικές πολιτείες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θεσσαλονίκη: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα ανίψια του

    Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη...

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Το Πακιστάν έχει δικαίωμα να αμύνεται – Τρομοκρατική οργάνωση οι Αφγανοί Ταλιμπάν

    Η αμερικανική διπλωματία κατέστησε σαφές ότι υποστηρίζει «το δικαίωμα»...

    Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι ευθύνες για την τραγωδία να αποδοθούν αυστηρά και αμερόληπτα

    «Τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη που πλήγωσε όλους τους...

    Δέος στην Ινδονησία: Αυτό είναι το μακρύτερο φίδι στον κόσμο – Δείτε τις διαστάσεις του πύθωνα

    Ο μακρύτερος άγριος πύθωνας που έχει καταγραφεί ποτέ εντοπίστηκε στη Νότια Σουλαουέζι...