Απολαύστε την κλασική Σαλάτα του Καίσαρα (Caesars Salad) με κοτόπουλο, με μια ξεχωριστή σος φτιαγμένη με γιαούρτι. Το dressing περιλαμβάνει πάστα αντζούγιας, η οποία προσδίδει την ιδιαίτερη αλμυρή γεύση για την οποία φημίζεται η συγκεκριμένη σαλάτα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπόλοιπη πάστα αντζούγιας για να εμπλουτίσετε βινεγκρέτ, ντιπ ή σάλτσες. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρες αντζούγιες, αλλά θα χρειαστεί να τις πολτοποιήσετε στο μπλέντερ ή να τις λιώσετε με την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού σεφ, πριν τις προσθέσετε στη σος.
Υλικά
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 230 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου
- 4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 5 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα γούστερ σος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντζούγιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού
- 1/2 φλιτζάνι κρουτόν
Οδηγίες
- Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το καλά μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το, γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να ροδίσει, για 6 έως 9 λεπτά.
- Μεταφέρετέ το σε μια σανίδα κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τη σάλτσα γούστερ σος, την πάστα αντζούγιας, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέστε τη σαλάτα και ανακατέψτε την καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράστε τη σαλάτα σε 2 πιάτα.
- Πασπαλίστε από πάνω με τα κρουτόν και το κοτόπουλο σε φέτες.
- Πασπαλίστε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.