Η καλύτερη συνταγή για Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο και γιαούρτι

    Ημερομηνία:

    Απολαύστε την κλασική Σαλάτα του Καίσαρα (Caesars Salad) με κοτόπουλο, με μια ξεχωριστή σος φτιαγμένη με γιαούρτι. Το dressing περιλαμβάνει πάστα αντζούγιας, η οποία προσδίδει την ιδιαίτερη αλμυρή γεύση για την οποία φημίζεται η συγκεκριμένη σαλάτα.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπόλοιπη πάστα αντζούγιας για να εμπλουτίσετε βινεγκρέτ, ντιπ ή σάλτσες. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρες αντζούγιες, αλλά θα χρειαστεί να τις πολτοποιήσετε στο μπλέντερ ή να τις λιώσετε με την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού σεφ, πριν τις προσθέσετε στη σος.

    Υλικά

    • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    • 230 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου
    • 4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
    • 5 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα γούστερ σος
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντζούγιας
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
    • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού
    • 1/2 φλιτζάνι κρουτόν

    Οδηγίες

    1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να ενωθούν.
    2. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το καλά μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
    3. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    4. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το, γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να ροδίσει, για 6 έως 9 λεπτά.
    5. Μεταφέρετέ το σε μια σανίδα κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
    6. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τη σάλτσα γούστερ σος, την πάστα αντζούγιας, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να γίνει κρεμώδες.
    7. Προσθέστε τη σαλάτα και ανακατέψτε την καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    8. Μοιράστε τη σαλάτα σε 2 πιάτα.
    9. Πασπαλίστε από πάνω με τα κρουτόν και το κοτόπουλο σε φέτες.
    10. Πασπαλίστε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα – Ιστορική επιτυχία στο ΠΓΝΠ: Πρώτη ταυτόχρονη μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος

    Μια νέα σελίδα στην ιατρική ιστορία της Πάτρας και...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: 15χρονος στο Νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ

    Ένας 15χρονος μεταφέρθηκε χθες (26/11) το βράδυ λιπόθυμος στο...

    ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Καταδικάζει τις δικαστικές διώξεις τριών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

    Ανακοίνωση με αφορμή την καταδίκη τριών μελών του ΠΑΜΕ...
    Best Shop