Ρωσία: 13 εργάτες παγιδεύτηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα χρυσωρυχεία της χώρας – Ενημερώθηκε ο Πούτιν

    Ημερομηνία:

    Δεκατρείς εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο στην περιφέρεια Αμούρ της Ρωσίας ύστερα από κατολίσθηση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

    «Έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία και πραγματοποιείται εκκαθάριση της πλαγιάς με μηχανήματα», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για τους 13 εγκλωβισμένους εργάτες στην περιφέρεια Αμούρ και θα εξασφαλίσει ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για τη διάσωσή τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Το ατύχημα σημειώθηκε στο Pioneer, ένα από τα μεγαλύτερα χρυσωρυχεία της Ρωσίας βάσει δυνατότητας επεξεργασίας, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό βρίσκεται στην περιφέρεια Αμούρ Ανατολικής Σιβηρίας, στα νότια σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα.

    Το ορυχείο ανήκει στην εισηγμένη στο Λονδίνο ρωσική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Petropavlovsk, η οποία το 2022 υπέβαλε αίτηση για να τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση, καθώς οι δυτικές κυρώσεις στην Gazprombank, τον κύριο δανειστή και μοναδικό αγοραστή του χρυσού της, είχαν ως αποτέλεσμα να αγωνίζεται για να αποπληρώσει το χρέος της.
    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νότια Αφρική: Εξαγριωμένος ιπποπόταμος αναποδογύρισε βάρκα και εκτόξευσε δασοφύλακα στο νερό – Βίντεο που κόβει την ανάσα

    Ένα συγκλονιστικό περιστατικό που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία...

    Στη «μάχη» κατά του παράνομου τζόγου: Πρόστιμα μέχρι 50.000 ευρώ και κάθειρξη έως 10 έτη – Οι βασικοί άξονες του νομοσχέδιου

    Η νομοθετική παρέμβαση για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου παρουσιάστηκε στη...

    Τέμπη: Το βίντεο της Μαρίας Καρυστιανού για τα 3 χρόνια από την τραγωδία – «Δεν ζητάμε εκδίκηση, διψάμε για δικαιοσύνη»

    Με ένα συγκινητικό βίντεο, η Μαρία Καρυστιανού καλεί τους πολίτες να...

    Τέμπη: Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του Γεράσιμου – «Η πληγή παραμένει ανοιχτή»

    «Εύχομαι αυτό το Σάββατο η προσευχή και η σκέψη...