ΠΑΤΡΑ: Τεχνικός Σύμβουλος για το αν θα κατεδαφιστεί το παλιό Λιμεναρχείο

    Ημερομηνία:

    Δεν είναι σίγουρο ότι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Πάτρας θα φέρει το γκρέμισμα του κτιρίου υπηρεσιών λιμένα, στο παλαιό λιμάνι.

    Το όλο θέμα είχε περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και είχε αποφασιστεί η κατεδάφιση του, όμως, από τότε υπήρξαν αρκετές φωνές που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κτίριο θα μπορούσε να επισκευαστεί.

    Τώρα που η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης περνάει σταδιακά στην τελική ευθεία, η δημοτική αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου όπου θα οριστικοποιηθεί το τι μπορεί να γίνει με το συγκεκριμένο κτίριο.

    Η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου είναι αναγκαία για οποιαδήποτε περίπτωση αποφασιστεί, είτε κατεδαφιστεί, είτε επισκευαστεί. Βλέπετε ακόμα και η κατεδάφιση του χρειάζεται μια διαδικασία, έναν ειδικό τεχνικό σύμβουλο και φυσικά η διαγωνιστική διαδικασία που θα βγάλει τον ανάδοχο για να προχωρήσει το γκρέμισμα του.

    Πάγια θέση της δημοτική αρχής είναι να γκρεμιστεί το κτίριο αυτό για να ελευθερωθεί το παραλιακό μέτωπο και να φτιαχτεί στην θέση του ένα νέο τοπόσημο που θα πρέπει να περάσει από νέα διαγωνιστική διαδικασία αφού δεν περιλαμβάνεται στην οριστική μελέτη για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

    Ωστόσο, έχει προβλεφθεί κονδύλι τόσο για την κατεδάφιση του κτιρίου, όσο και για το τοπόσημο. Θυμίζουμε ότι το κτίριο των υπηρεσιών λιμένα είναι σε κακή κατάσταση, η στατικότητα του είναι ένα ερωτηματικό και θεωρείται επικίνδυνο για να καταρρεύσει.

    Αν πάντως αποφασιστεί η κατεδάφιση ενός τόσου μεγάλου και επιβλητικού κτιρίου θα είναι σίγουρα εντυπωσιακή….

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπέσσυ Μάλφα: Είμαι ευτυχισμένη που οι κόρες μου, οι Σκιαδαρέσες, κάνουν αυτό που πιστεύουν

    Καλεσμένη στην παρέα του Buongiorno ήταν η Μπέσσυ Μάλφα. Όπως...

    Έξαλλος ο Τραμπ με Σάντσεθ, διακόπτει το εμπόριο με την Ισπανία, απαξιώνει τον Στάρμερ: «Δεν είναι και ο Τσώρτσιλ»

    Συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς στον Λευκό...

    Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε τίθεται σε ισχύ, ποιοι καλούνται πρώτοι – Τι ορίζει το θεσμικό πλαίσιο

    Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με τις απρόβλεπτες διαστάσεις που λαμβάνει,...

    Η Κυριακή της Ορθοδοξίας για την Χριστίνα Αλεξοπούλου

    Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια μεγάλη ημέρα, με βαθιά πνευματική...