Νέος ποινικός κώδικας: Από το σκαμνί… στο κελί! Αντιδράσεις Πατρινών δικηγόρων

    Ημερομηνία:

    Αντιδράσεις έχουν φέρει στο νομικό κόσμο οι αλλαγές που προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας, προχωρώντας σε μια αυστηροποίηση των ποινών και αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις ενδεχόμενες εισαγωγές στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. 

    Οι δικηγόροι της Πάτρας ακολουθώντας την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας είχαν ήδη προχωρήσει σε αποχή από τις ποινικές υποθέσεις, ενώ κάνουν λόγο ότι πλέον με τον νέο κώδικα χάνεται ο σωφρονιστικός χαρακτήρας των αποφάσεων των δικαστηρίων.

    Όπως υποστηρίζουν οι ποινές έχουν έναν τιμωρητικό χαρακτήρα αφού με το παραμικρό αδίκημα εύκολα μπορεί κάποιος να πάει στη φυλακή, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

    “Το ζητούμενο είναι αν με την εισαγωγή του στην φυλακή ένας νέος άνθρωπος που δεν έχει κάνει ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, βγει καλύτερος από εκεί” έλεγαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι πάνω στο όλο θέμα.

    Πέρα από το ηθικό του όλου πράγματος υπάρχει και ένα πρακτικό ζήτημα. Ο νέος ποινικός κώδικας έχοντας πιο αυστηρές ποινές θα αυξήσει σημαντικά τις εισαγωγές στα σωφρονιστικά ιδρύματα όταν ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον συνωστισμό αυτών, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό οι φυλακές της χώρας είναι υπεράριθμες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

    Εγραψε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης: Στη συνάντησή μας σήμερα με...

    Η ΔΕΥΑΠ για την επίλυση προβλημάτων υδροδότησης σε περιοχές του Ριγανόκαμπου

    Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ αναφέρονται τα εξής: Για την επίλυση...

    Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 34χρονο που σκότωσε το γατάκι επέβαλε ο δήμος Καλαμαριάς

    Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους...

    Αυτή ειναι η κοπέλα από την Πάτρα που επιχείρησε να πνίξει η Μουρτζούκου

    Ουρλιαχτά και χτυπήματα έχουν καταγραφεί από το κινητό της...