Αυτά τα μπιφτέκια τόνου είναι τόσο νόστιμα που θα γίνουν το αγαπημένο σας γεύμα. Θα θέλετε να τα συνοδεύσετε με κέτσαπ, μουστάρδα ή καυτερή σάλτσα. Μπορείτε επίσης να τα απολαύσετε σε ένα νόστιμο σάντουιτς. Ετοιμάστε αυτά τα απλά, νόστιμα και οικονομικά μπιφτέκια τόνου με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Υλικά
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 10 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κονσέρβες τόνου των 150 γραμμαρίων, στραγγισμένες
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Οδηγίες
- Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.
- Ανακατέψτε τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
- Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Προσθέστε τον τόνο και το κρεμμύδι στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Αρωματίστε με μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
- Με τα χέρια σας, πλάστε το μείγμα του τόνου σε 8 μπιφτέκια πάχους 2,5 εκ. περίπου.
- Ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τα μπιφτέκια στον καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά και απολαύστε τα!
Τα μπιφτέκια τόνου είναι ιδανικά για ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, με απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Σίγουρα θα γίνουν αγαπημένο σας πιάτο.