Πρωτοχρονιά χωρίς πάρτι και… σκουπίδια στην Κοπακαμπάνα

    Ημερομηνία:

    Mία… ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Ρίο ντε Τζανέιρο το πρωί της Πρωτοχρονιάς, μιας και τα περιοριστικά μέτρα, εκτός από τα ξέφρενα πάρτι, μείωσαν δραματικά και τα απορρίμματα στην περίφημη παραλία της Κοπακαμπάνα.

    Ο όγκος των σκουπιδιών ήταν κατά 89% μικρότερος σε σύγκριση με το ρεβεγιόν του 2020, καθώς μάζεψαν 39 τόνους, αριθμός πολύ μικρότερος από τους 351 τόνους που μάζεψαν πέρσι, όπως έγινε γνωστό από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

    Σε ολόκληρη την πόλη, οι υπάλληλοι καθαριότητας συνέλεξαν 194 τόνους απορριμμάτων, ήτοι 75% λιγότερα σε σύγκριση με πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες.

    «Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Όμως, συγχαρητήρια στους κατοίκους του Ρίο, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των αρχών να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και να μείνουν στα σπίτια τους», δήλωσε ο Φλάβιο Λόπες, ο επικεφαλής της Comlurb.

    Το Ρίο φιλοξενεί παραδοσιακά από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς η Κοπακαμπάνα να ξεχειλίζει από σκουπίδια. Λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι αρχές ακύρωσαν φέτος τις εκδηλώσεις, ακόμα και το σόου πυροτεχνημάτων στη διάσημη παραλία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων: Σημαντικές εξελίξεις για την Πάτρα στον χώρο των ολυμπιακών και εναλλακτικών αθλημάτων

    Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: Ο Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων προχωρά...

    ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΑ: Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο με την φωτογραφία του “πρώην” στο κινητό τους!

    Εκσυγχρονίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας...

    ΠΑΤΡΑ: Σε ένα μήνα η παράδοση της γέφυρας της περιμετρικής στα Μποζαϊτικα

    Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κλάδος προς Πύργο του πολύπαθου...

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξυπηρετούσαν με αντάλλαγμα τριήμερα στα Καλάβρυτα

    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ που...