Αντιτρομοκρατική στην Δυτική Ελλάδα: Η αφή της Φλόγας τρομάζει Έλληνες και Γάλλους αστυνομικούς

    Ημερομηνία:

    Το «τρις… εξαμαρτείν» δεν θα συγχωρεθεί, γι’ αυτό το σχέδιο που ήδη εκπονείται από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ δεν έχει προηγούμενο, προκειμένου να μην παρατηρηθεί κάποιο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, στις 16 Απριλίου.

    Ετοιμάζεται από τις αρχές ασφαλείας της χώρας μας, σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές, μια πελώρια αντιτρομοκρατική ασπίδα, η οποία θα «εγκατασταθεί» πέριξ της Αρχαίας Ολυμπίας και εντός του αρχαιολογικού χώρου.

    Φλίγκος

    Τα δρακόντεια μέτρα λαμβάνονται με «οδηγό» τις δύο προηγούμενες τραυματικές εμπειρίες των αρχών ασφαλείας τόσο το 2008 όσο και το 2022, όταν επρόκειτο να γίνει η αφή της Φλόγας για τους χειμερινούς και θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αντίστοιχα.

    Και στις δύο περιπτώσεις ακτιβιστές από το Θιβέτ κατάφεραν να «εισβάλουν» στον αρχαιολογικό χώρο, κρατώντας πανό και διαμαρτυρόμενοι κατά της κινεζικής κατοχής.

    GLEARNET

    Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2008 είχαν κρυφτεί από το προηγούμενο βράδυ στον Κρόνιο Λόφο και μπήκαν ανενόχλητοι στην Ιερή Αλτη, φτάνοντας μια ανάσα από τον ναό της Ηρας!

    Φέτος ο φόβος των αρχών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών προέρχεται από τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα και την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στη Μόσχα.

    Από τις συσκέψεις που έχουν γίνει σε κορυφαίο επίπεδο, το πλάνο της ΕΛΑΣ και των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών περιλαμβάνει φύλαξη και αθέατες περιπολίες, πέραν των προφανών σημείων, όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Δυτικής Πελοποννήσου, ακόμη και των πιο «απίθανων» στόχων.

    Προληπτικά, οι αρχές ασφαλείας έχουν ήδη υπό επιτήρηση Αφγανούς και Πακιστανούς εργάτες που διαβιούν στην Ηλεία, ενώ ταυτόχρονα με πολύ διακριτικό τρόπο έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε «λεπτά» σημεία-περάσματα της περιοχής, που δεν αναφέρονται για ευνόητους λόγους.

    Δίνεται κοντολογίς η αίσθηση ότι τα πρωτοφανή μέτρα αποσκοπούν στην αποθάρρυνση κάθε επίδοξου ταραχοποιού ή τρομοκράτη να πλησιάσει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    12ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία: Αφιερωμένο στον Δημήτρη Κωνσταντάρα

    Αρχίζει την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου το 12ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο...

    Κακλαμάνης και Αλιάγας στην… Έξοδο του Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια

    Θαυμαστής του Νίκου Αλιάγα είναι και ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Για τον...

    Viral ΠΑΣΟΚ, influencer Ανδρουλάκης! Ξεπερνά σε «θεαματικότητα» την… Τούνη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/viral-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-influencer-%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%be%ce%b5%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%ac-%cf%83%ce%b5-%ce%b8%ce%b5%ce%b1/

    Πάτρα: Ο Μπονάνος… επί ποδός!

    Ένα σημαντικό έργο προστασίας της ακτής και του δρόμου...