Πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού»: Ανάπτυξη του δικτύου δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης

    Ημερομηνία:

    Υπεγράφη η τροποποίηση της ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία επέρχονται βελτιώσεις στη διευκόλυνση των επενδύσεων στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», για την ανάπτυξη του δικτύου δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης.

    Φλίγκος

    Σκοπός της δράσης είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων για την προμήθεια και εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε βασικές αστικές και περιαστικές τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμένες και χώρους στάθμευσης. Στόχος της δράσης είναι η εγκατάσταση κατ’ ελάχιστον 4.500 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με την αθροιστική εγκατεστημένη ισχύ των σημείων αυτών να ανέρχεται σε 300.000 kW.

    ICECAP

    Η δράση «Φορτίζω Παντού» χρηματοδοτείται με 80 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης λειτουργεί επίσημη διαδικτυακή πύλη (https://fortizopantou.gov.gr), ενώ ειδικά για την εξυπηρέτηση των ΟΤΑ στην υλοποίηση των ΣΦΗΟ με τη βοήθεια πρότυπων τευχών δημοπράτησης, δημιουργείται και γραφείο υποστήριξής τους (help desk).

    Η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:

    «Φρονώ ότι οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν την επένδυση στην ηλεκτροκίνηση. Με αρωγό το κράτος, μέσω των προγραμμάτων επιδότησης, μπορούν να αποκτήσουν σε πιο χαμηλή τιμή ένα ασφαλές και αποδοτικό αυτοκίνητο που ρυπαίνει ελάχιστα. Σήμερα υπάρχουν στη χώρα μας 5.560 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης. Μέσω του προγράμματος «Φορτίζω Παντού» διασφαλίζουμε την αναλογική ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να φορτίσουν απρόσκοπτα τα οχήματα τους».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλβανός βαρυποινίτης έβλεπε ζωντανά από τη φυλακή τις επιθέσεις στα θύματά του

    Αμετανόητος παραμένει ο Αλβανός κακοποιός «Μόντι», στο κελί του...

    22χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

    Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ένας 49χρονος αστυνομικός, ο οποίος...

    Αυτό είναι το Αμπού Ντάμπι: Ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες και εκπλήξεις – ΦΩΤΟ

    Μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, όσον...

    Άμυνα Πατρών: Στον τελικό ο Καπερώνης, στον ημιτελικό ο Κοκκώνης!

    Εξαιρετική μέχρι στιγμής η παρουσία των αθλητών της Άμυνας...