ΠΑΤΡΑ: Τους έκλεισε το σπίτι ο φονιάς! Η τραγωδία με θύμα τον Δημήτρη Κουτρουμάνο

    Ημερομηνία:

    Την ανώτερη των ποινών, τα ισόβια και κάθειρξη 19 ετών (κατά συγχώνευση) επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την δολοφονία του 63χρονου επιχειρηματία Δημητρίου Κουτρουμάνου στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, πριν έντεκα ολόκληρα χρόνια και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 26χρονου πρατηριούχου στη Γαστούνη.

    Η στυγερή δολοφονία που έγινε στις 31 Μαΐου του 2013 στο πρατήριο υγρών καυσίμων του θύματος αναβίωσε χθες στην δικαστική αίθουσα και οι μαρτυρίες από την οικογένειά του συγκλόνισαν τους πάντες.

    Ο 36χρονος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών χθες, έναν μήνα μετά την έκδοσή του στην Ελλάδα καθώς συνελήφθη στη Σερβία το καλοκαίρι του 2023 μετά από διεθνές ένταλμα.

    Ήταν ο άνθρωπος που αμέσως μετά την στυγερή δολοφονία του 63χρονου εξαφανίστηκε από την περιοχή της Κυλλήνης, μετέβη στη Ζάκυνθο και μετά στην Αλβανία, και τον οποίο είχαν κατονομάσει ομοεθνείς του (που έχουν καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση) πως ήταν ο εκτελεστής του σχεδίου.

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ «ΕΚΑΨΑΝ»

    Τέσσερις αστυνομικοί με πρώτο τον διοικητή της Ασφάλειας Πύργου κατέθεσαν στο Δικαστήριο για την υπόθεση, παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία που βρήκαν και πως έφθασαν στην ταυτοποίησή του για την συμμετοχή του στις απόπειρες ληστείας και την ανθρωποκτονία.

    Το βιντεοληπτικό υλικό στο πρατήριο υγρών καυσίμων κατέγραψε καρέ καρέ τις κινήσεις των δύο κουκουλοφόρων στις 25-2-2013, ενώ τον Μάιο του 2013 η αυτόπτης μάρτυρας της ανθρωποκτονίας αναγνώρισε τον σωματότυπο, λέγοντας πως ήταν μετρίου αναστήματος. Επίσης, σύμφωνα με τους ένστολους προέκυψαν στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που πιστοποιούσαν την παρουσία του εκείνο το διάστημα στην περιοχή της Κυλλήνης και καταθέσεις σε βάρος του από τους ομοεθνείς του, που ομολόγησαν πως θα έκαναν τις ληστείες. «Όλα όσα μας είπε, επιβεβαιώθηκαν στην πορεία από τα γεγονότα και τα στοιχεία» ανέφερε ένστολος καταθέτοντας στο Δικαστήριο.

    «ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ», ΕΙΠΕ ΑΠΟΓΟΥΜΕΝΟΣ

    Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξή του στις υποθέσεις που του καταλογίζονται, δήλωσε πως αρνήθηκε πως διέπραξε την ανθρωποκτονία και πως του «φόρτωσαν» τις κατηγορίες οι ομοεθνείς τους χωρίς να υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του.

    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ»

    «Εκτέλεσε τον Δ. Κουτρουμάνο πριν προλάβει καν να του δώσει τα χρήματα και μετά εξαφανίστηκε από την περιοχή. Στο άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων πυροβόλησε με πρόθεση να σκοτώσει. Όλοι μιλούν για αυτόν και μετά την πράξη του έκοψε κάθε επικοινωνία από την περιοχή, πήγε στην Ζάκυνθο και στο εξωτερικό μέχρι που συνελήφθη τον Ιανουάριου του 2024. Οι ισχυρισμοί του δεν έχουν καμία λογική», είπε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας. Ωστόσο, ανέφερε πως από τα στοιχεία δεν προέκυψε η εμπλοκή του σε απόπειρα ληστείας ούτε στην κατοχή του όπλου τύπου καλάσνικοφ που βρέθηκε τυλιγμένο σε μια φόρμα.

    ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

    Με την Εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε η δικηγόρος προς υποστήριξη της κατηγορίας Αλεξάνδρα Κβάσνιουκ, η οποία ανέδειξε τα νομικά επιχειρήματα που καταδεικνύουν την ενοχή του κατηγορουμένου.

    Στον αντίποδα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστήριξαν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την εμπλοκή του εντολέα τους στις αξιόποινες πράξεις που του καταλογίστηκαν.

    Μάλιστα, ανέφεραν πως τον «ενοχοποίησαν» τα τέσσερα άτομα που συγκατοικούσαν στην Κυλλήνη και συνελήφθησαν έναν μήνα μετά την δολοφονία για ληστείες και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη.

    ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

    Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο κατηγορούμενος, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 63χρονου, σε κάθειρξη 12ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 26χρονου, σε κάθειρξη 10 ετών για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του 63χρονου και σε 5έτη για την οπλοκατοχή. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της ποινής και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

    «Αυτό το κτήνος μου έκλεισε το σπίτι…»

    «Αυτό το κτήνος μου έκλεισε το σπίτι, διέλυσε την οικογένειά μου, τα παιδιά μου έφυγαν, χάσαμε τη δουλειά μας. Σκότωσε τον σύζυγό μου μπροστά στα μάτια μου. Ο Δημήτρης δεν πρόλαβε να βάλει το χέρι του στην τσέπη να του δώσει τα χρήματα, τον πυροβόλησε. Τον χτύπησε στην καρωτίδα και μετά πυροβόλησε και προς εμένα με την σφαίρα να περάσει πάνω από το κεφάλι μου, παρ’ ολίγον να είμαι και εγώ θύμα. Πήγα στον άνδρα μου, ο οποίος αιμορραγούσε. Λούστηκα στο αίμα, ταράχτηκα, αλλά είδα τα μάτια του. Φορούσε κουκούλα αλλά το βλέμμα του ήταν έντονο. Αναγνώρισα και τη φωνή του, που είπε με σπαστά ελληνικά στον σύζυγό μου: «Δώσε μου τα λεφτά». Δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε την φωνή του. Ήταν αυτός που τον τελευταίο μήνα ερχόταν στο πρατήριο και μας ρωτούσε πως πάνε οι δουλειές, είχε το ίδιο σωματότυπο και ένας άλλος κρατούσε τσίλιες. Δουλεύαμε σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ για να έρθουν αυτά τα κτήνη να μας πάρουν όχι μόνον τον ιδρώτα μας αλλά και τη ζωή μας. Μας είχαν ληστέψει και στο παρελθόν, τουλάχιστον έπαιρναν τα χρήματα και έφευγαν. Φοβόμαστε και ποτέ δεν έμενε κανείς μόνος του. Εκείνο το βράδυ αυτό το κτήνος σκότωσε τον άνθρωπό μου, μπροστά στα μάτια μου, εμείς σπαράζαμε και αυτός έτρεχε να κρυφτεί…»

     

    «Είμαστε ζωντανοί νεκροί»

    Έντονα συγκινησιακά φορτισμένος ήταν ο γιος του θύματος περιγράφοντας στο Δικαστήριο εικόνες και συναισθήματα που του έχουν σημαδέψει τη ζωή.

    «Άφησα τον πατέρα μου στις 7 το βράδυ και τον βρήκα μέσα στα αίματα σε ένα κρεβάτι του νοσοκομείου σκεπασμένο με ένα λευκό σεντόνι. Δεν πρόλαβα να τον χαιρετίσω, να τον αγκαλιάσω, τον χάσαμε άδικα. Είμαστε ζωντανοί νεκροί όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, δεν μπορούμε να δουλέψουμε στην επιχείρησή μας, εκεί που επενδύσαμε κόπους μιας ζωής και αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Αυτό το σαράκι μας έχει εξοντώσει…», κατέθεσε στο Δικαστήριο ο γιος του θύματος και διερωτήθηκε πως ο κατηγορούμενος μπόρεσε να πυροβολήσει έναν άνθρωπο που του απάντησε ήρεμα και δεν του αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα…

    «Με είδε να μπαίνω στην αποθήκη

    και πυροβόλησε δύο φορές»

    Ήταν 25 Φεβρουαρίου του 2013 στις 10 το βράδυ όταν στο πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γαστούνη Ηλείας ο 26χρονος τότε γιος του ιδιοκτήτη έμεινε στην επιχείρηση για το κλείσιμο. Από τις κάμερες είδε δύο άτομα, ο ένας κρατούσε όπλο και ο άλλος λοστό, έχοντας καλύψει τα πρόσωπά του με κουκούλες.

    «Όταν τους είδα, μπήκα στην αποθήκη, είδε την κίνησή μου ο ένας και πυροβόλησε δύο φορές σε ευθεία κατεύθυνση. Ήταν όλα στιγμιαία. Εγώ προχώρησα σε ένα δεύτερο δωμάτιο, ήταν σκοτάδι δεν με είδαν ούτε ήρθα σε οπτική επαφή μαζί τους. Από τις κάμερες είδα μετά ότι δεν έψαξαν τον χώρο, ούτε πήγαν στο ταμείο που ήταν μπροστά απλώς έφυγαν».

    «ΗΧΗΣΕ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ»

    Επίσης στο Δικαστήριο κατέθεσε και μια γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα απόπειρας ληστείας στο σπίτι της. Την έσωσε όμως ο συναγερμός που ήχησε και οι ληστές που την απείλησαν όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο ετράπησαν σε φυγή με άδεια χέρια.

    «Με πλησίασαν τέσσερα άτομα που φορούσαν κουκούλες. Με απείλησαν, με οδήγησαν στην πόρτα, ήχησε ο συναγερμός, μου είπαν- μιλώντας σπαστά ελληνικά- να τον απενεργοποιήσω, τους είπα δεν γίνεται και έφυγαν», κατέθεσε το Δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προέκυψε η εμπλοκή του κατηγορούμενου.

    ΓΝΩΜΗ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέσσερις νέοι παίκτες στο Ελληνικό επενδύουν πάνω από €400 εκατ.

    «Yπάρχει σημαντική ζήτηση αυτή τη στιγμή στην αγορά κατοικίας στα...

    Νάντια Μπουλέ, μια Ελληνίδα στο Chicago

    Αρκετά χρόνια πριν, σε μια επίσκεψή της στο βροχερό...

    Σφίγγει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν – Τι αλλάζει

    Η φοροαποφυγή αποτελεί σύνηθες φαινόμενο μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως καταδεικνύουν...
    Best Shop