Παραμένει το Πρωτοδικείο Αιγίου

    Ημερομηνία:

    Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας και ο Δήμος Αιγιαλείας, με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι οι διαβεβαιώσεις του υφυπουργού κ. Ιωάννη Μπούγα για την πορεία του Πρωτοδικείου Αιγίου δεν ήταν απλές υποσχέσεις αλλά έγιναν πραγματικότητα.

    Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο Αιγίου θα διατηρήσει και τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας του (Πολυμελές και Τριμελές) και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία διαφορά για τους δημότες της περιοχής που απευθύνονται στις υπηρεσίες του για τις υποθέσεις τους. Επίσης, το Πρωτοδικείο Αιγίου δεν θα μετατραπεί σε μεταβατικό ή περιφερειακό, ούτε θα υπάρξουν αλλαγές σε οργανικές θέσεις υπαλλήλων.

    Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον κ. Μπούγα, εκθέτοντας τις θέσεις του Δήμου όπως εκφράστηκαν σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που του επιδόθηκε αρμοδίως και τόνισε ότι πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ώστε να διατηρηθούν και οι δύο βαθμοί δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Αιγίου (Πολυμελές και Τριμελές).

    «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πολύ καλή συνεργασία μας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μπούγα, ο οποίος εξαρχής μας είχε διαβεβαιώσει για τη θετική αυτή εξέλιξη και με το Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, επιβεβαιώθηκαν όσα μας είχε υποσχεθεί» σημειώνει σχετικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θρίλερ με τον «θησαυρό» του Ντίμη Κρίτσα…

    Πίνακες ζωγραφικής από μεγάλους Ελληνες και ξένους ζωγράφους, ρούχα εποχής...

    Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

    Μετά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση revenge...

    Εξαιρέθηκε η Πάτρα από τις πτήσεις στην εορτή των προστατών της Αεροπορίας

    Η Πολεμική Αεροπορία δεν συμπεριέλαβε την Πάτρα στις πόλεις...

    Νέο επεισόδιο με ξύλο χθες το μεσημέρι έξω από ΕΠΑΛ της Πάτρας

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια σε σχολεία....