Μαριάννα Σταματιάδου: Η παρούσα δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό

    Ημερομηνία:

    Το παλαιότερο μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πρόεδρος του του Συλλόγου Φίλων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η Μαριάννα Σταματιάδου εδώ και χρόνια έχει αποδείξει το πόσο νοιάζεται για τον πολιτισμό της πόλης, με συνεχείς δράσεις αλλά και παρεμβάσεις.

    Έτσι κάνει και τώρα, καθώς όπως επισημαίνει “η παρούσα δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον πολιτισμό, κάτι που το αποδεικνύει καθημερινά και με ποικίλους τρόπους“.

    Όπως τονίζει η κυρία Σταματιάδου  “Εχω δηλώσει τόσα πολλά στο παρελθόν τόσο όσον αφορά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όσο και άλλους χώρους του πολιτισμού. Θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά πράγματα που θα πήγαιναν την πόλη ένα βήμα πιο μπροστά. Όμως, καθημερινά αποδεικνύει το αντίθεταο. Βλέπουμε μία πόλη χωρίς υποδομές και μία δημοτική αρχή που δεν κάνει τίποτα ακόμα και για χώρους που θα μπορούσε να αξιοποιήσει, όπως π.χ. η Αίγλη, που την άφησε να περιέλθει σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα”.

    Παράλληλα, η κ. Σταματιάδου αναφέρεται για άλλη μία φορά στο θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ένα θέμα που έχει θίξει πολλές φορές, έχοντας μάλιστα όλο τον προηγούμενο καιρό τονίσει την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών ώστε να μπορέσει το Θέατρο να έχει καλοκαιρινή παραγωγή. Όμως, κάτι τέτοιο όπως ξέρουμε δεν συνέβη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να “τρέχει” η προθεσμία για κατάθεση αιτήσεων που λήγει στις 26 Απριλίου.

    Όμως και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει θέμα, καθώς όπως επισημαίνει η κ. Σταματιάδου, “πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν υποβάλλει τα χαρτιά τους για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, μιλώντας μαζί τους τώρα μου είπαν πως το σκέφτονται να ξανακάνουν αίτηση. Και αυτό, γιατί κάθε φορά οι αξιόλογοι άνθρωποι απορρίπτονται και μας έρχεται κάποιος ουρανοκατέβατος“.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα – Οριστική απόφαση του Δήμου: Κατεδαφίζεται το παλιό κτίριο του ΟΛΠΑ – Tι συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, το δηµοτικό συµβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία...

    Σεξ και συντροφιά: Η βιομηχανία των «συντρόφων ΑΙ» εκτοξεύεται – Πόσο στοιχίζει

    Ο Νικολάι Ντασκάλοφ, μετανάστης από τη Βουλγαρία που ζει...

    Σχέσεις: Μύθος το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» – Πώς οι διαφωνίες χτίζουν τη σχέση

    Σκεφτήκατε ποτέ ότι μία έντονη διαφωνία μπορεί να είναι καλή...

    Κύπελλο Ελλάδας: Η βαθμολογία της League Phase μετά από τρεις αγωνιστικές, τέσσερις ομάδες με 3Χ3

    Με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛ Novibet στην Τούμπα...