Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Σε άνοδο η γυναικεία επιχειρηματικότητα λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Ημερομηνία:

    Η οικονομία της Ελλάδας, όπως και άλλων χωρών της Μεσογείου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα σκήπτρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα κρατούν γυναίκες.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2021, 718.558 επιχειρήσεις, το 99,9% των ελληνικών επιχειρήσεων, ορίζονται ως μικρομεσαίες.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της ICAP CRIF για την περίοδο 2015-2023 η γυναικεία επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Με το ποσοστό διείσδυσης να ανέρχεται σε 25,9%, παρουσιάζεται σημαντική αύξηση κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την περίοδο 2015-2023. Παράλληλα, η έρευνα υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες για την ενίσχυση των γυναικείων επιχειρήσεων, οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα και κίνητρα από τους αρμόδιους φορείς.

    Ταυτόχρονα, οι εταιρείες με επικεφαλής γυναίκες εμφανίζουν αρκετά καλύτερες επιδόσεις σε διάφορους δείκτες κερδοφορίας και αποδοτικότητας σε σύγκριση με το σύνολο των επιχειρήσεων. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της γυναικείας επιχειρηματικής συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας.

    ICECAP

    Παράλληλα, η έρευνα της Women Act, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Friedrich Naumann Foundation (FNF) αποκαλύπτει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας.

    Είναι εμφανές ότι η μητρότητα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών, με το 70% να το θεωρεί ως τέτοιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν την ανάγκη για περαιτέρω δράση προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των διακρίσεων και της διασφάλισης της ισότητας στον εργασιακό χώρο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στέλεχος του ΣΔΟΕ μεταμφιέστηκε σε κούριερ και συνέλαβε 38χρονο – Είχε κρύψει τα ναρκωτικά ανάμεσα σε σκυλοτροφές

    Λαβράκια έβγαλαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και...

    Πάτρα: Τι κρύβεται πίσω από την καταγγελλόμενη ληστεία με το ψαλίδι…

    “Γνώριμοι” των Αρχών Ασφαλείας της Πάτρας, είναι οι “πρωταγωνιστές”...

    Ο Τραμπ ανακοίνωσε ένα νέο μαχητικό: Έρχονται τα F-55 και αναβάθμιση στα F-22

    Το νέο μαχητικό αεροσκάφος θα διαθέτει δύο κινητήρες Την αποκάλυψη...