Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Στηρίζει τις κνητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

    Ημερομηνία:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας  με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών.

    Φλίγκος

    Όπως αναφέρει:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας τίθεται υπέρ:

    ICECAP
    της διακριτής εργασιακής σχέσης δημοσίου/ιδιωτικού τομέα, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους ιατρούς του εθνικού συστήματος υγείας δεν αναμένεται να επιφέρει ανάσα ζωής στο ΕΣΥ.

    της δυνατότητας απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ όπου προκύπτουν κενά και ιδιαίτερες ανάγκες, που δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλον τρόπο.
    Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών ιατρών (απεργιακή κινητοποίηση 17/04/24) με πάγια αιτήματα:

    Αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού για την υγεία με εναρμόνιση στο αυξημένο λειτουργικό κόστος λόγω της ακρίβειας και στις ανάγκες του πληθυσμού.

    Διπλασιασμός του ειδικού μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού και της αποζημίωσης των εφημεριών, χωρίς περικοπές.

    Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
    Μαζική προκήρυξη μόνιμων θέσεων για το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.

    Άρση των συνεχών μετακινήσεων προσωπικού, του αυξημένου εργασιακού φορτίου και της επιβολής του καθεστώτος εξουθενωτικής εργασίας, που οδηγεί έμπειρους ιατρούς σε παραίτηση από το ΕΣΥ.

     

    Παροχή κινήτρων για άγονες και ακριτικές περιοχές όπως και για άγονες προκηρύξεις θέσεων όπως π.χ. της Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

    Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων είναι μία λειτουργία αμφίβολης αποτελεσματικότητας λόγω υποστελέχωσης και μεγάλου εργασιακού φορτίου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

    Επιτακτική είναι η ανάγκη διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο χειρουργικό κρεβάτι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Εφερε αλυσοπρίονο και έκοβε τον πάγκο… στο τσακίρ κέφι! ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84/

    Πόσο δραστήριοι είναι οι Έλληνες; Η θέση της χώρας στην παγκόσμια σκηνή

    Η έλλειψη επαρκούς σωματικής δραστηριότητας έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται...

    Τον βρήκε τραυματία και τον πήγε στο νοσοκομείο με τη… νεκροφόρα!

    Ένα ακόμα τροχαίο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες...