Η εκτίμηση του Πρωθυπουργού στον Αχαιό Θανάση Κοντογεώργη

    Ημερομηνία:

    Περνούν πολλά από τα χέρια του. Είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και με ειδική θέση ευθύνης στην Κυβέρνηση. Ο λόγος για τον Καλαβρυτινής καταγωγής, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Θανάση Κοντογεώργη. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα πληθαίνουν οι απόψεις για κάθοδό του στις εκλογές, με τον ίδιο ωστόσο να μην ανοίγει σχετικώς τα χαρτιά του. Η εκτίμηση πάντως του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του είναι δεδομένη και φάνηκε και κατά την περιοδεία του στα Καλάβρυτα. Αναφέρθηκε στον Υπουργό του πολλάκις, ακόμη και στην ομιλία του στην πλατεία. Τα Καλάβρυτα και η Αχαΐα έχουν ακόμη έναν δικό τους άνθρωπο στην Κυβέρνηση. Για να δούμε, θα είναι ίσως στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της ΝΔ κάποια στιγμή;

    Ποιος είναι όμως ο Υπουργός; Ας μάθουμε όμως λίγα πράγματα παραπάνω για τον κ. Κοντογεώργη: Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, με κύριες αρμοδιότητες τον προγραμματισμό και συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για την υλοποίηση των κεντρικών πολιτικών της Κυβέρνησης. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014, παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Το ίδιο διάστημα, διετέλεσε μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ενώ συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, καθώς και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων, μεταξύ άλλων, για τη φορολογική και λογιστική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα.

    Είναι δε απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και ιδρυτής-δικηγόρος της ΚΤΑ Legal, με πολυετή πείρα στην εκπροσώπηση επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στην Πάτρα σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου

    Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα για να πραγματοποιήσει ομιλία...

    Τα ζώδια που βιάζονται πάντα να κάνουν νέες σχέσεις

    Ενώ κάποια ζώδια θα μείνουν ευχαρίστως για πάντα μόνα και άλλα...

    ΠΑΤΡΑ: Χωρίς νερό σήμερα Παρασκευή Εγλυκάδα, Διάκου, Αρόη, Στρατιωτικό Νοσοκομείο

    Εργασίες συντήρησης Ηλεκτρολογικών/ Μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε κεντρικά αντλιοστάσια, θα...
    Best Shop