Δικαστικός χάρτης: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο

    Ημερομηνία:

    Το βράδυ της Παρασκευής (19.4.2024) κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη.

    Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις», θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου.

    Σύμφων με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο εισάγει μεταξύ άλλων διατάξεις που αφορούν στην ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και στη χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της χώρας και στην αναδιάρθρωση των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων πρώτου βαθμού. Επίσης, φέρνει αλλαγές στο χάρτ, ορίζοντα έδρες πρωτοδικείων, παράλληλες και περιφερειακές έδρες των πρωτοδικείων κάθε περιφερειακής ενότητας καθώς και η κατά τόπο αρμοδιότητά τους.

    «Ναι μεν αλλά» λέει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας, που αφενός συμφωνεί με την ανάγκη ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και τη διατήρηση των υφιστάμενων Εφετείων και Πρωτοδικείων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών, όμως επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για τη διατήρηση των Πρωτοδικείων της χώρας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λευκάδα: Μάχη ζωής για την 24χρονη που κατέρρευσε αφότου δέχθηκε πρόταση γάμου

    Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 05/07 στη...

    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβαν ηλικιωμένες σε ΑΤΜ – 74 υποθέσεις και 120.000 ευρώ η λεία

    Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα γυναικών που έστηναν ενέδρες κοντά σε ΑΤΜ έξω από τράπεζες και...