Ο φόβος νέας 28ης Οκτωβρίου οδήγησε σε σκληρότερα μέτρα

    Ημερομηνία:

    PSIFIOPOIISI

    Σε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων προχώρησε η κυβέρνηση επιβάλλοντας σκληρό lockdown για μία εβδομάδα, με το φόβο μια επανάληψης της έξαρσης που παρατηρήθηκε μετά την 28η Οκτωβρίου.

    Στην απόφαση της κυβέρνησης έπαιξε καθοριστικό ρόλο η συνεχιζόμενη μεγάλη πληρότητα στις ΜΕΘ όλης της χώρας, αλλά και η μεγάλη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες σε χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Βρετανία κυρίως).

    Παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να «θυσιάσει» κάποιες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες προκειμένου να ανοίξουν στις 11 του μηνός Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και να επιστρέψει η εκπαιδευτική κοινότητα, στην κανονικότητα της, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την εκπαιδευτική πρόοδο αλλά και την ψυχική υγεία των παιδιών.

    GYMALL

    Τα καμπανάκια τα οποία χτύπησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τα εξής: Πρώτον, θεωρήθηκε απαραίτητο να μπει φρένο στην κινητικότητα που υπήρξε ειδικά στην Αθήνα την εορταστική περίοδο ώστε να μην υπάρξει έξαρση κρουσμάτων.

    Δεύτερον, η μετάλλαξη του ιού σε όλη την Ευρώπη που έχει θορυβήσει τις ελληνικές αρχές .

    Τρίτον, οι γεμάτες ΜΕΘ. Παρά το ότι βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα lockdown οι διασωληνωμένοι εξακολουθούν να είναι πάνω από 400. Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στην «Κ» πως «δράσαμε προληπτικά προκειμένου να αποφύγουμε μία νέα 28η Οκτωβρίου» τονίζοντας πως η Αθήνα πρέπει πάση θυσία να μην ξεφύγει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πόσο σημαντικό είναι, τελικά, το σεξ για τη σχέση; Δέκα παράγοντες να σκεφτείτε πριν απαντήσετε

    Είναι σημαντικό το σεξ σε μια ρομαντική σχέση; Η απάντηση...

    Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία

    Η ελκυστικότητα των υπερ-επεξεργασμένων τροφών οφείλεται τόσο στη γεύση τους όσο...

    Πάτρα: 2.500 μηχανικοί εκλέγουν την Κυριακή τη διοίκηση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

    Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας...