Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου

    Ημερομηνία:

    H λίγκα του Ιράν απαγόρευσε πάλι την Τρίτη (23/4) την παρουσία γυναικών στο στάδιο Yadegar Imam στην πόλη Ταμπρίζ, στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, αφού τους είχε επιτρέψει την είσοδο για πρώτη φορά στις 12 Απριλίου.

    «Σύμφωνα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σχετικά με τις γυναίκες και την έλλειψη εγγύησης για την ασφάλεια των σεβαστών κυριών στους δρόμους που περιβάλλουν το στάδιο, οι κυρίες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές μέχρι να εξαλειφθούν τα προβλήματα», ανέφερε η ανακοίνωση , σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.

    Στην πόλη Ταμπρίζ, οι γυναίκες είχαν πάρει άδεια να μπουν στο «Yadgar Imam Stadium», για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Κλαμπ Τράκτορ και Ζομπ Αχαν, για την 23η αγωνιστική του «Iran Pro League», που διεξήχθη στις 12 Απριλίου.

    Ιράν: Το ταμπού που έσπασε μετά από 40 χρόνια
    Για 40 χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν επέτρεπε στις γυναίκες να παρευρεθούν στα γήπεδα, ένα ταμπού που έσπασε το 2019 σε αγώνα Ιράν-Καμπότζης όπου παρακολούθησαν 3.500 γυναίκες, υπό την πίεση της FIFA.

    Μετά από αυτή την απόφαση, οι αρχές έδωσαν σταδιακά άδεια στους συλλόγους να δέχονται γυναίκες σε αγώνες.

    Η Ταμπρίζ Τράκτορ ήταν η τελευταία ομάδα που έλαβε αυτή την άδεια, η οποία διήρκεσε μόνο έναν αγώνα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέο επεισόδιο Μακρόν – Μπριζίτ: Δεν του έδωσε το χέρι της όταν κατέβαινε τις σκάλες του αεροπλάνου στο Λονδίνο – Δείτε βίντεο

    Το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στον Εμανουελ Μακρόν και την συζυγό του Μπριζίτ ...

    Ποιας πασίγνωστης Πατρινής είναι κόρη αυτή η 20χρονη; ΦΩΤΟ

    Η όμορφη κοπέλα είναι κόρη πρώην ζευγαριού της ελληνικής...

    Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Στα ίχνη του εκτελεστή του 43χρονου καθηγητή βρίσκονται οι Αρχές

    Μία «ανάσα» από τον δολοφόνο θεωρούν ότι βρίσκονται πλέον...