Πληθωρισμός: Σε ποια τρόφιμα διατηρείται η ακρίβεια και γιατί

    Ημερομηνία:

    Για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στα τρόφιμα μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Απόστολος Πεταλάς, τονίζοντας πως υπάρχουν κατηγορίες τροφίμων που έχουμε ήδη αρνητικό πληθωρισμό όπως είναι ορισμένα κρέατα και τα τυριά ενώ όπως είπε συνεχίζουν να έχουν αυξητική πορεία τα τρόφιμα που είναι συνδεδεμένα με την κλιματική κρίση όπως το ελαιόλαδο, το κακάο, η ζάχαρη και οι χυμοί.

    Πληθωρισμός: Σε ποια τρόφιμα διατηρείται η ακρίβεια και γιατί

    Συγκριτικά με τη δυτική Ευρώπη υπογράμμισε ότι ο ρυθμός αποκλιμάκωσης σε σχέση με την Ελλάδα ήταν μεγαλύτερος γιατί όπως εκτίμησε στη χώρα μας κάποια φαινόμενα αργούν να ξεκινήσουν. «Άργησε δηλαδή ο πληθωρισμός να πάρει την ανηφόρα και μετά άργησε να πάρει την κατηφόρα». Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι μέχρι τέλος του έτους ή το πολύ στις αρχές του επομένου θα έχουν συγκλίνει οι ρυθμοί».

    «Η αλλαγή συσκευασίες γίνεται πολλές φορές όχι για λόγους παραπλάνησης γιατί οι ίδιοι οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας θέλουν να αγοράζουν λιγότερα πράγματα. Ωστόσο, είπε ότι δεν πρέπει να έχουμε μικρότερες συσκευασίες με ίδιες τιμές με τα μεγαλύτερα.

    «Υπάρχει μεγάλη απόσταση του μέσου εισοδήματος στην Ελλάδα από το μέσο εισόδημα στην Ευρώπη και αυτό είναι το πρόβλημα» όπως εκτίμησε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έλληνες φοιτητές: Χωρίς εργασιακή εμπειρία 9 στους 10 – Η σύγκριση με την ΕΕ

    Τα νέα στοιχεία της Eurostat για το 2023 καταδεικνύουν το...

    ΠΑΤΡΑ: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια σε 3 “μεγάλες” διασταυρώσεις

    Δεν λειτουργούν τα φανάρια σε 3 διασταυρώσεις της Εθνικής...

    Πρόστιμο 600 ευρώ σε χρήστες για πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση

    Βαριές ποινές σε επίπεδο τελικού χρήστη προβλέπει το νομοσχέδιο...
    Best Shop