Στα Καλάβρυτα το 5ο Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO σε Ελλάδα και Κύπρο

    Ημερομηνία:

    Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και της αντίστοιχης Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής διοργανώνεται το τριήμερο 13-15 Ιουνίου στα Καλάβρυτα το 5ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με θέμα «Γεωπάρκα και Γεω-ιστορίες». 

    Το Συνέδριο διοργανώνεται απ’ την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ως διαχειριστής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού Βουραϊκού, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παλαιοντολογίας και Στρωματογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων. Ως συνδιοργανωτές συμμετέχουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αιγιαλείας.

    Στόχοι του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της συμβολής και του ρόλου των Γεωπάρκων στην βιώσιμη τοπική ανάπτυξη μέσα από την προώθηση του γεω-τουρισμού, την έρευνα και την εκπαίδευση, η προβολή των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου αλλά και η ανταλλαγή καλών πρακτικών κι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

    Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν -μέσα από κατάλληλες θεματικές- οι δράσεις των Γεωπάρκων που αφορούν στην προστασία και διαχείριση της γεωποικιλότητας, στην αλληλεπίδραση της με την βιοποικιλότητα και στη σχέση τους με τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό αλλά και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής.

    Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από όλα τα Γεωπάρκα της Ελλάδας και της Κύπρου, εκπρόσωποι του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της UNESCO, επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας κ.α.

    Να σημειωθεί, επίσης, ότι στις 11 και 12 Μάϊου θα διεξαχθεί το 44ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού. Το Πέρασμα διοργανώνεται κάθε χρόνο απ’ τον Σύλλογο Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης, Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, με τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, φορέων και συλλόγων της περιοχής. Στις 11 Μαΐου θα διοργανωθεί ημερίδα στα Καλάβρυτα με θέμα τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο και την επόμενη μέρα, Κυριακή, θα γίνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σία Αναγνωστοπούλου: “Έντονη διαμαρτυρία για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ Αχαΐας”

    Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς  Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής...

    Φοινικούντα:Τι ζητά ο ανιψιός του 68χρονου νεκρού ιδιοκτήτη του κάμπινγκ με εξώδικο

    Το θρίλερ της Φοινικούντας  είναι δίχως τέλος καθώς από τη...

    Σπύρος Σορβατζιώτης: Η δήλωση του προέδρου του ΔΣ Πατρών

    Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών,...

    Ωράριο φορτοεκφόρτωσης: Επιστολή Πελετίδη, προς τις μεταφορικές εταιρείες, την ΟΕΒΕΣΝΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο

    Την ανάγκη σεβασμού του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στους πεζόδρομους του...