![DIVICO](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2024/12/DIVICO.png)
Αν και απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από την πλειοψηφία των ενόρκων για το εν λόγω αδίκημα, η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης, κρίνοντας ότι δεν αξιολογήθηκαν σωστά τα στοιχεία.
Χρηματικά ποσά
Ειδικότερα, η εισαγγελέας απορρίπτει τον ισχυρισμό της μητέρας ότι πίστευε πως τα χρήματα που της έδινε η ανήλικη κόρη της καθημερινά -ακόμα και άνω των 100 ευρώ προέρχονταν από επαιτεία (σε συγκεκριμένα πέντε με έξι άτομα στη γειτονιά).
«Ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης αφενός αντικρούεται από τα διδάγματα της κοινής πείρας, αφού στην περιοχή του Κολωνού διέμεναν κυρίως άτομα χαμηλού εισοδήματος, που δεν μπορούσαν να διαθέτουν τόσο συχνά χρηματικά ποσά για φιλανθρωπία, αφετέρου από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη αυτών των ατόμων, αφού η κατηγορούμενη δεν κατονόμασε τα πέντε με έξι άτομα παρά μόνο με τα μικρά τους ονόματα, ενώ ουδείς εξ αυτών κατέθεσε ως μάρτυρας», αναφέρεται στο σκεπτικό. Ακόμα, άλλοι μάρτυρες, στενοί συγγενείς και αυτοί της 12χρονης, φέρονται να αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς της 39χρονης σήμερα μητέρας.
«Περιορισμένο ενδιαφέρον»
Η εισαγγελέας επισημαίνει επίσης και την έλλειψη «στοιχειώδους» εποπτείας της ανήλικης από τη μητέρα της, αλλά και το «περιορισμένο ενδιαφέρον της για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς της», αφού η φοίτησή της στο σχολείο, όπως και των άλλων παιδιών της, δεν ήταν αδιάλειπτη, αλλά με πολλές απουσίες. «Ουδέποτε την εμπόδισε να απουσιάσει καθημερινά πολλές και βραδινές ώρες από την οικία της και να κυκλοφορεί μόνη της σε μια βιοτικά υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, με υψηλή επικινδυνότητα και εγκληματικότητα», αναφέρεται στο σκεπτικό.
«Επομένως, εσφαλμένα υπήρξε θετική κρίση κατά πλειοψηφία -των τεσσάρων ένορκων- αφού αποδείχθηκε πλήρως, κατά την ακροαματική διαδικασία, από όλα τα προαναφερθέντα αποδεικτικά στοιχεία, ότι η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του έτους 2022, ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, εξώθησε, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία ανηλίκου νεότερου των 15 ετών, κατιόντος της εξ αίματος, και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος», καταλήγει η εισαγγελέας. Η κατηγορούμενη, πάντως, από την πρώτη στιγμή, ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα, ενώ το ίδιο υποστηρίζει και η ανήλικη κόρη της.
Μάλιστα, όπως έχει σημειωθεί από τους συνηγόρους της, δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται αληθή τα όσα καταθέτει η 12χρονη και την ίδια στιγμή να αμφισβητούνται όσα καταθέτει η μητέρα της για την αθωότητά της.
![PhysioClinic](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2025/01/physioclinic.jpg)