Μεξικό: «Έτοιμοι να προσφέρουμε άσυλο στον Ασάνζ»

    Ημερομηνία:

    Το Μεξικό είναι έτοιμο να προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ και στηρίζει την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να αρνηθεί την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

    «Ο Ασάνζ είναι δημοσιογράφος και του αξίζει μια ευκαιρία. Τάσσομαι υπέρ να του αποδοθεί χάρη», επισήμανε ο Μεξικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσής του προς τους δημοσιογράφους.

    «Θα του προσφέρουμε προστασία».

    Σημειώνεται ότι βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ο Ασάνζ δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

    Η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ επεσήμανε ότι αρνήθηκε την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυτοκτονήσει.

    Οι αμερικανικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του Αυστραλού που περιλαμβάνει 18 κατηγορίες για «συνωμοσία» με την Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού, με σκοπό την παρείσφρηση σε υπολογιστές της κυβέρνησης των ΗΠΑ και για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κρατικών απορρήτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συντάξεις: Αναμονή έως δύο χρόνια λόγω διαδοχικής ασφάλισης

    Η διαδοχική ασφάλιση αφορά άτομα που έχουν εργαστεί και έχουν ασφαλιστεί...

    Ακίνητα: Φορο-μπόνους έως 16.000 ευρώ για ανακαινίσεις έως τα τέλη του 2026

    Μείωση φόρου που φθάνει ακόμα και τις 16.000 ευρώ σε βάθος...

    Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν εκείνος που με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού

    Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η...

    Χρυσοχοΐδης: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες και οι τοπικές μαφίες στην Κρήτη

    Τις πρωτοβουλίες για το πλαίσιο της οπλοκατοχής αλλά και...