ΠΑΤΡΑ: Dazibao Festival το Σάββατο στον “Εσπερο”

    Ημερομηνία:

    Το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στα ελληνικά Πανεπιστήμια ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έδωσαν χρώμα στις σχολές μας.

    Οι φοιτητές βρεθήκαμε στους χώρους του πανεπιστημίου. Προβληματιστήκαμε, συζητήσαμε, αποφασίσαμε και δράσαμε συλλογικά. Πλαισιώσαμε και περιφρουρήσαμε τις δράσεις των φοιτητικών μας συλλόγων. Αγωνιστήκαμε για ένα καλύτερο μέλλον που θα μας χωράει.

    Οι σχολές μας γέμισαν με κόσμο και ζωντάνεψαν με πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις.

    Δεν πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας έχει τελειώσει. Κάθε άλλο πρέπει να συνεχιστεί και να μαζικοποιηθεί. Την στιγμή  που όλος ο πλανήτης έχει συγκλονιστεί από το τεράστιο διεθνιστικό κύμα διαμαρτυρίας, αγανάκτησης και οργής κατά του πολέμου και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων. Οι φοιτητές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο δεν υποχωρούν παρά την αστυνομική καταστολή, τις μαζικές συλλήψεις, τις πειθαρχικές διώξεις, τη λάσπη του αντισημιτισμού .Αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη σε έναν αγωνιζόμενο λαό μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, αν εκφραστεί έμπρακτα με αγώνες και αιτήματα στο δικό σου χώρο και απέναντι στη δική σου κυβέρνηση.

    Το έντυπο Dazibao είναι μια προσπάθεια κάποιων φοιτητών να καταγράψουμε τις σκέψεις και τα βιώματα μας. Είναι γραμμένο από τους φοιτητές για τους φοιτητές. Θέλουμε το έντυπο αυτό να φτάσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και να συνεχίσει την πορεία του σε επόμενες εκδόσεις.

    Οργανώνουμε το Dazibao Festival σε μια προσπάθεια να ξαναδημιουργήσουμε, έστω και για μια μόνο μέρα, αυτό που ζήσαμε στο πανεπιστήμιό μας τους προηγούμενους δύο μήνες αλλά όχι μόνο. Παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε, μέσα και από αυτό το φεστιβάλ την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στο διεθνές φοιτητικό κίνημα που στέκεται στο πλευρό του, ενάντια στη γενοκτονία που συντελείται από το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ. Ζωντανεύουμε το κέντρο της πόλης με μια ημέρα γεμάτη καλλιτεχνικά, πολιτιστικά δρώμενα αλλά και συζητήσεις και προβληματισμό για το πως να γίνουμε και εμείς κομμάτι του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

    ΠΑΤΡΑ: Dazibao Festival το Σάββατο στον "Εσπερο"

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κέιτλιν Τζένερ: Θυμάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε θριαμβεύσει ως Μπρους

    Η Κέιτλιν Τζένερ πριν συστηθεί στο κοινό ως η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα,...

    Παρίσι 2024: Στη 16η θέση η Ελλάδα στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών

    Στην 16η θέση έμεινε η ελληνική ομάδα στα προκριματικά...

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Η «καρδιά» του 26ου Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού χτυπάει αυτό...