Προηγείται η ΝΔ στις Ευρωεκλογές – Τί δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

    Ημερομηνία:

    Άνοδο της ΝΔ, που ξεπερνά πλέον τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, αλλά και απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη δείχνει η μέτρηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

    Το 40,1% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση. Μάλιστα, το άνω όριο του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον στο 36,5% – προσεγγίζει δηλαδή τα ποσοστά των εκλογών του Μαΐου του 2023.

    Στις τρεις μονάδες διαμορφώνεται πλέον το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ – 15,2% έναντι 12,2% στην πρόθεση ψήφου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί πολύ μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Όμως, στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκτρώνει 10,1% έναντι 6,6% που λαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ωστόσο, η εταιρεία δεν «κλειδώνει» την δεύτερη και την τέταρτη θέση.

    Δείτε την παρουσίαση της έρευνας ΕΔΩ

     

    Δημοσκόπηση ALCO: Από 30,5% έως 34,5% η ΝΔ, από 14,5% έως 17,5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 11,5% έως 14,5% το ΠΑΣΟΚ

    Στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, κινείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που παρουσίασε  ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

    Δείτε την παρουσίαση της έρευνας ΕΔΩ

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ θα κινηθεί από 30,5% έως 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 14,5% έως 17,5% και το ΠΑΣΟΚ 11,5% έως 14,5%.

    Μάχη αναμένεται να υπάρξει μεταξύ του ΚΚΕ και της ΛΥΣΗΣ για την τέταρτη θέση, καθώς το ΚΚΕ κινείται μεταξύ 8% και 10% και η ΛΥΣΗ είναι στο 9% έως 11%. Η Νίκη του Δ. Νατσιού είναι στο 2,5% έως 4,5% ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου  κινείται στο όριο του 3% (2,3% -4,3%).

    Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ εμφανίζεται να βελτιώνει τα ποσοστά της σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου, καθώς είναι πλέον στο 27% έναντι 25,6% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 12,8% από 12,3% και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με οριακές απώλειες καθώς λαμβάνει 11% έναντι 11,4% τον Απρίλιο. Ακολουθούν ΚΚΕ 7,5% από 8%, Λύση 8% από 8,2% και στο 3% η Νίκη από 3,6%.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόνο 6 στους 10 ερωτηθέντες (59%) θεωρούν σωστή την απόφαη του Αρείου Πάγου να μην κατέβουν στιος ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες. Το 21% δηλώνει ότι θεωρεί τη συγκεκριμένη απόφαση λανθασμένη και το 20% δεν απαντά.

    Δημοσκόπηση Pulse: Στο 35,9% το «ταβάνι» της ΝΔ, μεγαλώνει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ

    Νέα κέρδη για τη ΝΔ – της τάξης της μισής μονάδας, σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Απριλίου – και τον ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η μεταπασχαλινή έρευνα της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Το κυβερνών κόμμα έχει πλέον «οροφή» το 35,9%, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 3 μονάδων παραπάνω σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε 2 μονάδες αύξηση στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εμφανίζεται κολλημένος στο 12%. Μάλιστα και σε αυτή τη μέτρηση, διαπιστώνεται θετική δημοσμσκοπική υποδοχή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

    Με κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ «γράφει» 33% στην εκτίμηση ψήφου (είχε 33,1% το 2019), ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%. Παρότι μαθηματικά δεν έχουν κλείσει οι μάχες για τη 2η και την 4η θέση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Ελληνική Λύση διατηρούν ξεκάθαρο δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, αντίστοιχα.

    Σημειώνεται ότι αν ληφθεί υπόψη το εύρος των ποσοστών των κομμάτων (άνω και κάτω όριο) όλοι πλην των «Πατριωτών» έχουν πιθανότητες να περάσουν το όριο του 3%. Σημειώνεται πάντως ότι μόλις το 68% δηλώνει απόλυτη βεβαιότητα για την ψήφο του – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για ανατροπές τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου. Έχει ενδιαφέρον ότι την μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι θα πάνε να ψηφίσουν έχουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – 81% – και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, με 80%.

    Δείτε την έρευνα

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χριστίνα Παππά: Κάνει διακοπές στα Χανιά και φωτογραφίζεται με λευκό μπικίνι

    Η Χριστίνα Παππά βρίσκεται στην Κρήτη για τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και το...

    Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι

    Aγκαλιά με τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί, πόζαρε...

    Το «ευχαριστώ» της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου στην Πάτρα

    Οι «Οχτώ γυναίκες» στην Πάτρα αποθεώθηκαν από το κοινό...

    Μικ Τζάγκερ: Ο αειθαλής ροκ σταρ που συνεχίζει να μαγνητίζει

    Ο Μικ Τζάγκερ, η εμβληματική φιγούρα των Rolling Stones,...