ΠΑΤΡΑ: Ηρθαν οι μέδουσες μετά το Ρίο – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έκαναν την εμφάνιση τους οι καφέ μέδουσες στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο. Συνήθως συναντώνται τον Ιούνιο, ενώ φέτος εμφανίστηκαν από τα μέσα Μαΐου.

    Μάλιστα, προ ημερών είχαν εμφανιστεί και στη Θεσσαλονίκη, με τον ομότιμο Καθηγητή Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Χαρίτωνα Χιντήρογλου, να δηλώνει πως «όλα συσχετίζονται με τις περιβαλλοντικές πιέσεις και την κλιματική αλλαγή. Αυτό έχει ως συνέπεια κάποια είδη να επηρεάζονται και να ολοκληρώνουν πρόωρα τον κύκλο ζωής τους. Έτσι, διογκώνονται οι λεγόμενες πληθυσμιακές εξάρσεις. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγαλύτερες τέτοιες εξάρσεις».

    «Υπάρχει άμεση σύνδεση με τις περιβαλλοντικές πιέσεις που σίγουρα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», κατέληξε ο κ. Χιντήρογλου.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερ Σεβά του Ισραήλ, να φύγουν από το Ιράν ζητούν από τους πολίτες τους Κίνα και Καναδάς

    Προετοιμασίες και προειδοποιήσεις που παραπέμπουν σε επικείμενη στρατιωτική αντιπαράθεση...

    Μάχες γιγάντων στους 16 του Champions League: Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι

    Η κληρωτίδα στη Νιόν είχε τρομερά κέφια, διαμορφώνοντας ένα...

    Επιμελητήριο Αχαΐας – Αντώνης Κουνάβης: «Ακολουθούμε ό,τι βρήκαμε για τις συμβάσεις» (Ηχητικό)

    Απαντήσεις στις αιτιάσεις περί «έκνομης δραστηριότητας», με τις συμβάσεις,...