Αυτή η συνταγή για πένες με κολοκυθάκια και λιαστές ντομάτες είναι εύκολη, γρήγορη και γευστική, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, ενώ η εκτέλεση είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια εγκάρσια σε ημικύκλια
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένες στον ήλιο ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι πουρές ντομάτας σε μπουκάλι (passata)
- 450 γραμμάρια πέννες
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό με αλάτι.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο. Προσθέστε τα κολοκύθια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Ανακατέψτε τον πουρέ ντομάτας, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ενώ μαγειρεύετε τις πέννες.
- Προσθέστε τις πέννες στο βραστό νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέστε το κρύο βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Σερβίρετε γαρνιρισμένο με βασιλικό και παρμεζάνα.