Η πλακέτα στο Δημαρχείο της Πάτρας για τους εργάτες

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

    Αυτές τις μέρες, που το νέο Δημαρχείο της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του στους παλιούς χρήστες του, αλλά και στους δημότες της πόλης, πολύς κόσμος έχει έρθει σε επαφή με τις εκθέσεις που κοσμούν τους χώρους του, όπου καταγράφεται η ιστορία του κτηρίου, σε συνάρτηση με την ιστορία της Πάτρας.

    Ιδιαίτερη εντύπωση και θετικά σχόλια απέσπασε η απόδοση τιμής στους δημιουργούς του Δημαρχείου, που βρίσκεται σε μια από τις εισόδους του, στο ισόγειο.

    Δεν πρόκειται για μια συνήθη πλακέτα, με το γνωστό «επί Δημαρχίας…». Ούτε για μια αναφορά στα πολιτικά πρόσωπα και σε όσους κατείχαν θέσεις ευθύνης το διάστημα που ξεκίνησε, που έγιναν οι εργασίες και που ολοκληρώθηκε το Αρσάκειο.

    Αντίθετα, στην επιγραφή αναφέρονται τα εξής:

    ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

    Δημιούργημα των εργατών του χεριού και του πνεύματος

    Τιμή στον Άγνωστο Εργάτη του χεριού και του πνεύματος, τον δημιουργό όλων των ανθρώπινων αγαθών. Αυτός ο «άγνωστος», είναι πολύ γνωστός, είναι όλοι οι εργαζόμενοι που δούλεψαν αρχικά για να οικοδομηθεί το κτήριο τη δεκαετία του 1930 και από το 2016 για να ανακατασκευαστεί προκειμένου να στεγάσει το Δημαρχείο της πόλης μας. Τους αξίζει ιδιαίτερη τιμή, γι’ αυτό το κόσμημα αλλά και εκατοντάδες άλλα. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, τη πόλης μας και όχι μόνο, αποδεικνύουν στην πράξη πώς δένεται το ατσάλι της ζωής.

    Επιβεβαιώνουν αυτό που έγραψε ο Κωστής Παλαμάς:

    «…Εμείς οι εργάτες είμαστε που με τον ιδρώτα μας ζυμώνουμε του κόσμου το ψωμί πιο δυνατά κι απ΄ τα σπαθιά τα χέρια τα δικά μας

    και μ’ όλο το αλυσόδεμα, σκάφτουν κι η γη πλουτεί…».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Ελλάδα: Πτώση μέχρι και 20% στην Οικοδομική δραστηριότητα

    Το 2026 προμηνύεται ως μια ακόμη δύσκολη χρονιά για...

    Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης – Κατηγορείται για εκβιασμό της Ζέττας Μακρή

    Μετά τις καταγγελίες η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του δημοσιογράφου Δημήτρη...

    Ο ακμαιότατος Γιάτσεκ Γκμοχ επέστρεψε στο… Ελλάντα και στο αγαπημένο του ζαχαροπλαστείο – Δείτε βίντεο

    Ήρθε στην Ελλάδα το μακρινό 1979 και κατάφερε να εξελιχθεί σε...