Ιερώνυμος: Η Εκκλησία είναι έτοιμη για όλα – Κοιτάξτε τι μέτρα έχουμε λάβει και μετά πηγαίνετε σε παραλίες και πλατείες

    Ημερομηνία:

    Δηλώσεις μετά το τέλος του εορτασμού των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

    Νωρίτερα, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Στον ναό τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού, με τους πιστούς να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, όπως υποδεικνύονταν στο εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου. Μετά την Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, τονίζοντας: «Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης».

    Εξερχόμενος του ιερού ναού, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκαν σε «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Επισήμανε, ακόμη, ότι «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία, πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

    Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τηρούνται τα μέτρα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίντε στις παραλίες και στις πλατείες».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα ζώδια που όσο μεγαλώνουν ομορφαίνουν

    Ηεξωτερική γοητεία και ομορφιά δεν διαρκούν για πάντα –...

    Συνταγή: Μοσχαράκι στάμνας Ηπειρώτικο

    Υλικά 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας από πόδι, σε μερίδες ...

    Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο στον Αγιο Βασίλη – Φωτό

    Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα χθες το απόγευμα στο ύψος του...

    Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τραγούδησε στη σκηνή με τον σύζυγό της: «Ήταν ένα όνειρό μου πριν ακόμα συμπορευτούμε στη ζωή» έγραψε

    Με τον σύζυγό της, Φώτη Μπερνάντο τραγούδησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, καθώς ανέβηκε...