Σε ποια χώρα -και γιατί- είναι σχεδόν αδύνατο να πληρώσετε με μετρητά

    Ημερομηνία:

    Εδώ και χρόνια και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, οι Κινέζοι έχουν εγκαταλείψει τα μετρητά. Πριν την πανδημία, βασίζονταν ήδη σε μεγάλο βαθμό σε πληρωμές χωρίς μετρητά και με κωδικό QR, και η πρακτική έγινε πολύ πιο διαδεδομένη στην περίοδο των lockdowns. Μέχρι το τέλος του 2023, το 86% όλων των πληρωμών στην Κίνα γίνονταν μέσω κινητών τηλεφώνων.

    Ωστόσο πρόσφατα, η χώρα επέβαλε πρόστιμα σε επιχειρήσεις, επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν πληρωμή σε μετρητά. Ανάμεσα στις συγκεκριμένες εταιρείες είναι μερικές από τις πιο εδραιωμένες στην Κίνα, κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα φθίνει η χρήση μετρητών στην χώρα.

    Το παραπάνω αποτελεί πρόβλημα όσον αφορά την προσέλκυση ξένων τουριστών που δεν είναι μέρος του συστήματος άυλων πληρωμών της χώρας. Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας επέβαλε το σχετικό πρόστιμο σε επτά συνολικά επιχειρήσεις, καθώς το Πεκίνο πιέζει να κάνει τις συναλλαγές πιο προσιτές για τους ξένους τουρίστες.

    Η μη αποδοχή μετρητών έχει γίνει ζήτημα για τους ξένους στην Κίνα, καθώς ψάχνουν να βρουν πωλητές που δέχονται μετρητά ή ακόμα και πιστωτικές κάρτες. Θέλοντας να προσελκύσει ξένες επιχειρήσεις, η Κίνα έσπευσε να γεφυρώσει το χάσμα. Οι μεγάλες πλατφόρμες πληρωμών Alipay και WePay άρχισαν να επιτρέπουν στους επισκέπτες να συνδέουν τις διεθνείς τραπεζικές τους κάρτες με τους κινεζικούς λογαριασμούς τους. Τα όρια μιας συναλλαγής για αλλοδαπούς αυξήθηκαν επίσης από $1.000 σε $5.000. Φέτος, το Πεκίνο είπε σε επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία τριών αστέρων και εταιρείες ταξί να αρχίσουν να δέχονται διεθνείς πιστωτικές κάρτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το τρατάρισμα στην Κεφαλονιά μέσα από αυθεντικές συνταγές και προïόντα του τόπου

    Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά το πρώτο Φεστιβάλ γαστρονομίας...

    ΠΑΤΡΑ: Δεν σταματούν τα ενδοοικογενειακά επεισόδια, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά

    Δεν σταματούν τα ενδοοικογενειακά επεισόδια, με θύματα κυρίως γυναίκες...

    Focus Bari: Ένας στους τρεις Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

    Το τζόκερ είναι ο «μεγάλος αρχηγός» στον χώρο του betting/ gambling,...

    Eλπίδες για αντιμετώπιση του καρκίνου- Πρωτοποριακή θεραπεία τον «φρενάρει»

    Πρωτοποριακή θεραπεία κατά του καρκίνου η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ποντίκια και...