Τα μυαλά λειτουργούν όπως τα αλεξίπτωτα, πάντα ανοιχτά ποτέ κλειστά! Τί θα δείξει το «Αριστερόμετρο;»

    Ημερομηνία:

    Του Διονύση Ζακυνθινού (δημοσιογράφου εφημ. ΓΝΩΜΗ)
    Σε ερώτησή μου σε συνέντευξη που πήρα για τη Γνώμη, ως προς το κατά πόσο ο κατακερματισμός του χώρου της Αριστεράς δυσχεραίνει την προσπάθεια του κόμματος του να μπει στην Ευρωβουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε επί λέξει: «Κασσελάκης, Χαρίτσης, Ανδρουλάκης, διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το χρίσμα της ολιγαρχίας. Η Αριστερά είναι ταμένη στον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας».
    Περίπου ίδιο είναι το αφήγημα της Νέας Αριστεράς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (την οποία ο Βαρουφάκης δεν έβαλε στο κάδρο), αυτή κι αν προβάλει ως η αυθεντική «πασιονάρια» της εγχώριας Αριστεράς.
    Ωστόσο, είναι -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλοι αυτοί που σήμερα διεκδικούν για τους εαυτούς τους την ταυτότητα του γνήσιου Αριστερού, πριν από λίγα χρόνια συγκροτούσαν τη λεγόμενη «κυβερνώσα» Αριστερά, η οποία άσκησε μια πολιτική διαμετρικά αντίθετη από αυτά που είχε εξαγγείλει, έφερε έναν επιπλέον και αχρείαστο μνημόνιο, ενώ παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς, με αποκορύφωμα το έωλο δημοψήφισμα του 2015;
    Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι στα Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σήμερα τρία κόμματα, με επικεφαλής πρωτοκλασάτα στελέχη της διακυβέρνησης του. Και αν η Νέα Αριστερά είναι απόρροια της διάσπασης του, τα άλλα δύο κόμματα, το ΜέΡΑ25 και η Πλεύση Ελευθερίας, είναι αμιγώς προσωποπαγή, υπό την έννοια ότι έχουν αρχηγούς που πορεύονται με γνώμονα τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και με έντονα ναρκισσιστική αύρα.
    Ποιος είναι, λοιπόν, περισσότερο Αριστερός ή ο γνήσιος Αριστερός; Ο Χαρίτσης, η Αχτσιόγλου, ο Βαρουφάκης ή η Κωνσταντοπούλου; Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να προδικάσουμε τι θα δείξει το «Αριστερόμετρο» στη συνείδηση των πολιτών, εννοείται και εξυπακούεται στην κάλπη. Εκείνο που ξέρουμε και βλέπουμε είναι ότι ο θρυμματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς συμβάλλει τα μέγιστα στην παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Και μεταξύ μας, μόνο καλό δεν είναι αυτό για το πολιτικό σύστημα και κατ’ επέκταση τη χώρα.
    Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και Επιμελητήριο Αχαΐας: Ζητούν ρόλο και ίση μεταχείριση

    Ζώντας σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό...

    Δέσποινα Βανδή: Ελλάδα μην δοκιμάζεις την υπομονή μας, γράφει τουρκική εφημερίδα μετά την ακύρωση της συναυλίας της

    Η Δέσποινα Βανδή έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο, μετά την απόφασή...

    Άνδρας από τη Γερμανία υποστηρίζεται ότι μάλλον «θεραπεύτηκε» από τον HIV: Ασθενής-ορόσημο λένε οι γιατροί

    Ένας 60χρονος Γερμανός έχει πιθανότατα «θεραπευτεί» από τον ιό...

    Αδιανόητο: Η Hellenic Train διεκδικεί αποζημιώσεις γιατί έχασε λεφτά μετά την τραγωδία στα Τέμπη

    Η Hellenic Train ζητά αποζημιώσεις για τις οικονομικές απώλειες...