ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγαλύτερη ποινή στο Εφετείο για την ασέλγεια σε 4χρονο

    Ημερομηνία:

    Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 30χρονος για την υπόθεση των γενετήσιων πράξεων σε βάρος ενός τετράχρονου αγοριού, στην οικία του παιδιού στο Αγρίνιο, την άνοιξη του 2021, μία περίοδο που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστή από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθηνών η απόφαση για την ποινή του. Σύμφωνα με πληροφορίες καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξη, περισσότερα από τα επτά που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

    Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία (3-2) και όσοι μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών. Να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε κάθειρξη δέκα ετών.

    Ο νεαρός, πρωτόδικα στις 24 Απριλίου του 2023, είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων σε κάθειρξη επτά ετών και εκτίει ήδη την ποινή του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

    Η υπεράσπιση του κατέθεσε σήμερα αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών και η έδρα συνεδρίασε ώστε να αποφανθεί σχετικά και να ανακοινώσει την επιβληθείσα ποινή.

    Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να μην δεχθεί τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση και το δικαστήριο επέβαλε την παραπάνω βαριά ποινή, που είναι μάλιστα μεγαλύτερη από την πρωτόδικη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοβαρή ξηρασία πλήττει 8 νομούς της Ελλάδας – Η Αχαϊα και η Ηλεία σε κρίσιμη κατάσταση (Χάρτης)

    Τα «δόντια» της δείχνει στην Ελλάδα η κλιματική κρίση,...

    ΠΑΤΡΑ: Αφιέρωμα στον Κύπριο πρόσφυγα εξ Αμμοχώστου παιδίατρο Θεόδωρο Χατζηιωάννου

    Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα με αφιέρωμα στον...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέο φοιτητικό εστιατόριο – Υπεγράφη η σύμβαση του έργου

    Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη φοιτητική κοινότητα και...