ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Κατηγορεί την πρώην του… ότι ασελγούσε στο 9χρονο παιδί τους! 47ΧΡΟΝΗ: Το ‘κάνε για να μου πάρει το παιδί

    Ημερομηνία:

    Του Κ. Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

    «Θέλω το παιδί μου πίσω, ξέρω ότι είναι δύσκολο, όμως δεν θα αφήσω να γίνει κανενός θύμα». Η 47χρονη μητέρα του 9χρονου αγοριού δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί στην ζωή της. Μετά από ένα επεισοδιακό διαζύγιο με τον συνομήλικο σύζυγό της και ενώ ο καθένας είχε τραβήξει την ζωή του, ξαφνικά κατηγορήθηκε για… σεξουαλική παρενόχληση στο ίδιο της το παιδί! Και ενώ το ζευγάρι χώρισε το 2018, μέσα στο 2023 έχουν υποβληθεί πέντε μηνύσεις από τον πρώην σύζυγο και μάλιστα με μικρή χρονική απόσταση η μία από την άλλη, με τις οποίες την κατηγορεί ότι… ακόμη και σε μικρότερη ηλικία… ασελγούσε στο αγοράκι της. Η ίδια όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες του πρώην συζύγου, αλλά όπως μας είπε «πιστέψτε με δεν έχω διαβάσει καν αναλυτικά τις μηνύσεις γιατί ντρέπομαι να διαβάζω αυτά που ο πρώην μου λέει πως έκανα στο παιδί μου». Την ίδια ώρα ο πρώην σύζυγος υποστηρίζει πως… όσα περιγράφονται στις μηνύσεις τα είπε το παιδί του, με τη μάνα να ανταπαντά πως… το παιδί καθοδηγήθηκε.

    Μεταξύ των 5 μηνύσεων υπήρξαν  και ιατροδικαστικές και παιδοψυχιατρικές γνωματεύσεις. Στην πρώτη το παιδί δεν λέει το παραμικρό κατά της μητέρας του παρουσιάζοντας μία φυσιολογικότατη σχέση παιδιού – μάνας. Σε άλλες δύο όμως οι ίδιες οι πραγματογνώμονες ενώ υπάρχουν αναφορές κατά της μάνας, επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος υποβολιμότητας. Εκεί το  παιδί υποστηρίζει πως η μάνα «τον πείραζε στα γεννητικά όργανα». Η εξέταση που έγινε μέσα στο 2024 δείχνει πως το παιδί εστράφη όντως κατά της μητέρας του στην εξέτασή του από παιδοψυχίατρο. Όμως η παιδοψυχίατρος αναφέρει πως θα πρέπει να γίνει εκ νέου εξέταση κάτω από άλλες συνθήκες, καθώς εντόπισε κλινδυνο «υψηλής υποβολιμότητας». Δηλαδή ότι το παιδί μιλούσε… όντας καθοδηγούμενο.

    Μετά από όλα αυτά και ενώ η μητέρα είχε την επιμέλεια του παιδιού, η Εισαγγελέας διέταξε προσωρινά το παιδί να πάει στον πατέρα του. Η μάνα δηλώνει αποφασισμένη να πολεμήσει μέχρι τέλους. Θεωρεί τα πάντα κατασκευασμένα και δηλώνει πως «δεν έχει προηγούμενο αυτό που γράφεται στις 5 μηνύσεις, φοβούμενη ταυτόχρονα και για την ψυχολογία του παιδιού της».

    ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

    * Το ζευγάρι χωρίζει το 2018

    Μέχρι και το 2020 ο πρώην σύζυγος έμενε κάποιες ημέρες σπίτι τους χωρίς όμως να υπάρχει συζυγική σχέση.

    * Από τον Νοέμβριο 2021 ξεκινούν τσακωμοί μια και ο πρώην σύζυγος της ζήτησε να αποχωρήσει από το σπίτι το οποίο της είχε παραχωρήσει για να μένει με το παιδί.

    * Τον Φεβρουάριο 2023 ο πρώην σύζυγος ζητά συνεπιμέλεια. Μάλιστα στα ασφαλιστικά μέτρα  περιγράφει πόσο καλή μητέρα είναι η πρώην σύζυγός του.

    * Τον Μάρτιο 2023 συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα της μητέρας για διατροφή και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου δίνει την επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα. Φυσικά και ο πατέρας θα το βλέπει 3 φορές εβδομαδιαίως.

    * Στις 31 Ιουλιου ο πρώην σύζυγος καταθέτει νέα ασφαλιστικά μέτρα και κάνει αίτηση για αποκλειστική επιμέλεια. Υποστηρίζει πως εδώ και 2 έτη έχει δει σημάδια κακοποίησης στο παιδί. Κάτι που δεν είχε αναφέρει τον Μάρτιο.

    * Στις 4 Αυγούστου 2023 καταθέτει την πρώτη μήνυση. Μιλά για απειλές που δεχόταν το παιδί του, για σωματική βλάβη, για ασέλγεια από τη μάνα. Για γδαρσίματα στην πλάτη με την κατηγορία ότι του είχε πετάξει πέτρα. Υποστηρίζει ότι όλα τα πραπάνω του τα είπε ο τότε 8χρονος.

    * Στα τέλη Αυγούστου γίνεται δεύτερη μήνυση με νέες λεπτομέρειες και κατηγορίες για ασέλγεια, ότι έβαζε το παιδί πάνω της ενώ ήταν γυμνή κλπ.

    * Στις 20 Αυγούστου της δίνει 2.100 ευρώ οφειλόμενα από διατροφές.

    * Τον Σεπτέμβριο 2023 αποχωρεί από το σπίτι μαζί με το παιδί και διαμένει σε δικό της.

    * Στα μέσα Σεπτεμεβρίου κατατίθεται και άλλη μήνυση (η τρίτη) πάλι με «νεώτερε καταγγελίες» ιδίου περιεχομένου.

    * Στις 19 Σεπτεμβρίου το παιδί εξετάζεται από δημόσιο ιατροδικαστή και στην έκθεσή του αναφέρει πως δεν υπάρχει σωματική κακοποίηση. Ανάλογα αρνητική είναι και η έκθεση της Παιδοψυχιάτρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

    * Ακολουθεί τέταρτη μήνυση στις 25 Σεπτεμβρίου. Εκεί εκτός των άλλων αναφέρεται σε «ερωτικούς εναγκαλισμούς κλπ» και ότι το παιδί απειλείτο από τη μάνα να μην μιλάει.

    * Στις 12 Οκτωβρίου γίνεται και 5η μήνυση και πάλι με κάποιες νέες αναφορές παρόμοιου περιεχομένου.

    Καμία από τις παραπάνω μηνύσεις δεν έχει προχωρήσει (βρίσκονται ακόμη στον πταισματοδίκη) όμως τον Ιανουάριο 2024 με διάταξη της Εισαγγελέως και με βάση μία έκθεση ιατροδικαστού που έγινε στις 13 Ιανουαρίου και στην οποία περιγράφεται πως «το παιδί στρέφεται κατά της μάνας» η Εισαγγελέας διατάσσει προσωρινά το 8,5 ετών αγόρι να πάει στον πατέρα. Άλλη  παιδοψυχίατρος του Καραμανδανείου στην δεύτερη έκθεσή της τον Ιανουάριο 2024 δηλώνει ότι το παιδί στρέφεται κατά της μάνας όμως στις παρατηρήσεις της αναφέρει σαφέστατα πως «προτείνω εκ νέου εξέταση γιατί υπάρχει υψηλός κίνδυνος υποβολιμότητας».

    Τον Μάρτιο 2024 διατάσσεται πραγματογνωμοσύνη, ενώ το παιδί ήδη διαμένει με τον πατέρα και έχει απαγορευθεί στη μάνα κάθε είδους επικοινωνία. Ο τεχνικός σύμβουλος της μητέρας δηλώνει πως ο  μικρός δεν έχει υποστεί καμία κακοποίηση και πώς η συμπεριφορά του μπορεί να αποδοθεί στο σύνδρομο γονεϊκής αποξένωσης η οποία προήλθε από γονέα – υποκινητή. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την πραγματογνωμοσύνη (συμφώνησε με τον τεχνικό σύμβουλο της μητέρας).

    Η πλευρά της μάνας έκανε ασφαλιστικά μέτρα, εκκρεμεί η έκδοση απόφασης ωστόσο μέχρι να εκδοθεί την επιμέλεια θα έχει ο πατέρας.

    Ο πρώην σύζυγος υποστηρίζει ότι η πρώην γυναίκα του «βρίσκει συνεχώς τρόπους για να απειλεί το παιδί για τη ζωή του, δείχνοντας (και μαθαίνοντας) τρόπους θανάτου και κάθε φορά πρέπει να βοηθάω το παιδί μου να διαχειριστεί αρρωστημένες καταστάσεις, να μην φοβάται ώστε να μπορεί να μιλάει για την κακοποίηση που υπόκεινται. …». Και φυσικά στις μηνύσεις του περιγράφει «ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για σεξουαλικές πράξεις μάνας και γιου τις οποίες διαψεύδει κατηγορηματικά η μάνα που θεωρεί ότι όλα αυτά γίνονται για να της πάρει το παιδί. Μάλιστα τον Δεκέμβρη 2023 υπέβαλε μήνυση εναντίον του και εναντίον της νυν συντρόφου του. Και οι δύο στη μήνυση φαίνονται ως «άνεργοι» ενώ η σύντροφος έχει κληθεί και ως μάρτυρας στις μηνύσεις που έχει υποβάλει ο πρώην σύζυγος.

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρχίζει την υλοποίηση πρωτοβουλιών με ορίζοντα το 2027

    Με τη διαβεβαίωση προς τους συνομιλητές του στη Νέα...

    Ανεβάζουν στροφές οι Έλληνες εφοπλιστές

    Από τα τέλη του καλοκαιριού έως και τα μέσα...

    Εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό με τον Διονύση Ζάχο στην Πάτρα

    Με στόχο την ενίσχυση του εθελοντικού φορέα «Φωτεινό Αστέρι»,...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Δεν τα κατάφερε η 9χρονη Σταματίνα

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λευκάδα από τον θάνατο της μικρής...
    Best Shop