Πάτρα: Το αδιαχώρητο στο καταφύγιο των αδέσποτων ζώων στο Δρέπανο

    Ημερομηνία:

    Το αδιαχώρητο έχει σημειωθεί τον τελευταίο μήνα στο καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα που έχει ο δήμος στο Δρέπανο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα ζώα που έχουν μαζευτεί από φιλόζωους και τα έχουν αφήσει στην δομή,  είναι δεκάδες με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και να κινδυνεύει το καταφύγιο να χάσει τον χαρακτήρα του.

    Ο κίνδυνος αυτός έχει να κάνει με τις συνθήκες διαβίωσης που δημιουργούνται για τα ζώα αφού είναι γνωστό ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των φιλοξενούμενων ζώων στο καταφύγιο, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση.

    Και επειδή οι άνθρωποι που στελεχώνουν τη δομή (μετρημένοι στα δάκτυλα) δεν θέλουν το καταφύγιο να μετατραπεί σε κυνοκομείο, αναγκάζονται να μην δέχονται άλλα ζώα που βρίσκουν οι φιλόζωοι στους δρόμους της Πάτρας.

    Οι ίδιοι οι φιλόζωοι έχουν ο καθένας πάνω από δέκα αδέσποτα ζώα που έχουν βρει και οι δυνάμεις τους (από κάθε πλευρά) έχουν εξασθενήσει, μη αντέχοντας άλλο. Το όλο θέμα έχει προκύψει από τις συνεχείς εγκαταλείψεις ζώων από ιδιοκτήτες που για τους δικούς τους λόγους δεν τα θέλουν άλλο.

    Ένα μεγάλο ποσοστό των εγκαταλείψεων αυτών έχε να κάνει με μικρά κουτάβια που οι φιλόζωοι βρίσκουν μαζικά ακόμα και μέσα σε κάδους. Οι εγκαταλείψεις αυτές  με δεδομένο ότι το καλοκαίρι κάθε χρόνο αυξάνονται, θα γίνουν ακόμα περισσότερες το επόμενο διάστημα και έτσι η κατάσταση θα χειροτερέψει τόσο για τη δομή, όσο και για τους φιλόζωους.

    Στο μεταξύ η διαδικασία των υιοθεσιών προχωρά όμως οι εγκαταλείψεις είναι τόσος πολλές που οι υιοθεσίες (μια διαδικασία που έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνεται με αργά και όχι επιπόλαια βήματα) δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop