Ο 71χρονος Πούτιν πρόεδρος «σκέφτεται ότι δεν θα ζήσει για πάντα», υποστηρίζει ο Ρόναλντ Μαρκς, πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σε δηλώσεις του στον ιστότοπο Daily Beast.
«Οι μεγαλύτερες κόρες του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, η 37χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα και η 39χρονη Μαρία Βορόντσοβα μίλησαν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης αυτή την εβδομάδα, όχι για να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους εμπειρία, αλλά για να ενισχύσουν την εικόνα του πατέρα τους», τονίζει ο Ρόναλντ Μαρκς, ο οποίος εργάστηκε επί 38 χρόνια ως πράκτορας στη CIA.
«Θυμηθείτε ότι είναι ο κόσμος του Πούτιν και εμείς απλά ζούμε σε αυτόν», υποστηρίζει ο Ρόναλντ Μαρκς, αναφερόμενος στις ομιλίες των δύο γυναικών που ξαφνικά εμφανίστηκαν δημόσια.
«Ο Πούτιν σκέφτεται ότι δεν θα ζήσει για πάντα και προετοιμάζει τη διαδοχή του. Είναι σε μία ηλικία που αυτή τη στιγμή το μυαλό του είναι στους κληρονόμους του. Και τα δύο αυτά παιδιά του, όπως καταλαβαίνω, έχουν τα προσόντα. Αν οι δύο κόρες του μπορέσουν να βγουν μπροστά και να τον εκπροσωπήσουν στη δημόσια σκηνή, πιστεύω ότι θα το εκμεταλλευτεί», υπογραμμίζει ο πρώην πράκτορας της CIA.
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει αναγκαστεί να διαψεύσει ουκ ολίγες φορές ότι ο ηγέτης της Ρωσίας χρησιμοποιεί σε δημόσιες εμφανίσεις του σωσίες καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι πάσχει από διάφορα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ- που αποκαλείται και ως «Νταβός της Ρωσίας – πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη γενέτειρα του Πούτιν, την Αγία Πετρούπολη και χρησιμεύει επίσης ως μία «άτυπη σύνοδος» για να δοκιμαστεί η ικανότητα δημοσίων σχέσεων των γυναικών, πρόσθεσε ο Μαρκς.
Οι δύο μεγαλύτερες κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν από τον πρώτο γάμο του με την πρώην αεροσυνοδό Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα Πούτινα παρέμεναν ως τώρα στην αφάνεια και φέτος, ξαφνικά, αποκτούν ένα όλο και πιο δημόσιο προφίλ.
Ο λόγος δεν είναι συναισθηματικού χαρακτήρα, όπως είχε γράψει ρεπορτάζ των Times επισημαίνοντας ότι: «Είναι θέμα επιβίωσης του ίδιου του Πούτιν και του καθεστώτος του».
Η Κατερίνα Τιχόνοβα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, διευθύνει το Innopraktika, ένα μακρόπνοο σχέδιο στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας για την υποστήριξη νέων Ρώσων επιστημόνων. Ήταν επίσης πρώην ακροβάτισσα και μάλιστα είχε κάνει «όνομα» στην πατρίδα της.
Από την πλευρά της, η Μαρίνα Βορόντσοβα ασχολείται με τη γενετική έρευνα και είναι ενδοκρινολόγος στο επάγγελμα.
Ωστόσο, μετά τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Φέτος, οι πλέον υψηλόβαθμοι ξένοι καλεσμένοι ήταν ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Έμερσον Μανανγκάγκουα και ο Βολιβιανός ομόλογός του Λουίς Άρτσε.