Πάτρα: Χωρίς τραπεζάκια έξω έρχονται λουκέτα σε πολλά μαγαζάκια καφέ!

    Ημερομηνία:

    Αρκετά καταστήματα εστίασης είναι στα όρια τους. Και όχι μόνο μαγαζιά που βρίσκονται σε γειτονιές απομακρυσμένες, έξω από το κέντρο, αλλά και αυτά που είναι σε κομβικούς εμπορικούς δρόμους που έχουν κίνηση, μέσα στο ιστορικό κέντρο.

    Αν ο δήμος τους αφαιρέσει τραπεζοκαθίσματα, τότε αυτόματα είναι σαν να τα κλείνει. Πρόκειται για μικρά μαγαζιά που στους εσωτερικούς τους χώρους δεν είναι πάνω από 30 με 40 τετραγωνικά και περιμένουν να ζήσουν και να βγάλουν τα έξοδα τους από τα κάποια τραπέζια που έχουν έξω.

    Μόνο με το μέσα δεν βγαίνει δουλειά. Και αναφερόμαστε σε καταστήματα που ο επαγγελματίας είναι συνήθως αυτοαπασχολούμενος, φτιάχνει καφέ, κάνει τον μπάρμαν και έχει για σερβιτόρο τον γιό του ή την κόρη του.

    Γιατί διαφορετικά τα έξοδα δεν βγαίνουν. Υπάρχουν τέτοια μαγαζιά πολλά σε όλη την Πάτρα. Κι στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε δρόμους όπως η Ρήγα Φεραίου, η Ηφαίστου κτλ.

    Ας μην το ξεχνάμε άλλωστε. Ένα μεγάλο μέρος των καταστημάτων εστίασης της Πάτρας είναι μαγαζάκια που στηρίζονται κυρίως στους εξωτερικούς τους χώρους και στο take away.

    Ήδη πάντως υπάρχουν καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας, σε γνωστές πιάτσες κα πεζόδρομους που έχουν σταματήσει την λειτουργία τους. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, μια βόλτα στο κέντρο αρκεί.

    Και όπως λένε στον ΣΚΕΑΝΑ και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μαγαζιά του κλάδου που θα βάλουν λουκέτο θα είναι ακόμα περισσότερα τους επόμενους μήνες.

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κέιτλιν Τζένερ: Θυμάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε θριαμβεύσει ως Μπρους

    Η Κέιτλιν Τζένερ πριν συστηθεί στο κοινό ως η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα,...

    Παρίσι 2024: Στη 16η θέση η Ελλάδα στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών

    Στην 16η θέση έμεινε η ελληνική ομάδα στα προκριματικά...

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Η «καρδιά» του 26ου Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού χτυπάει αυτό...

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα οι Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη

    Με τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, άρχισαν στην "Paris...