Αυτή η συνταγή για λουκάνικα με πιπεριές είναι εύκολη, γρήγορη και γευστική. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Υλικά
- 500 γραμμάρια λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
- 2 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
- 1 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα (προαιρετικό)
Οδηγίες
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.
- Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
- Προσθέστε τα λουκάνικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για περίπου 5-7 λεπτά.
- Ρίξτε τις πιπεριές και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τις ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Σερβίρετε τα λουκάνικα με τις πιπεριές όσο είναι ζεστά, πασπαλισμένα με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν θέλετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως μανιτάρια, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.
- Αντί για λευκό κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο κρασί ή ζωμό λαχανικών.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα λουκάνικα με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά.