ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΩΓΟΥ: Τα βαριά δεδομένα τα περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα

    Ημερομηνία:

    «Τα βαριά δεδομένα τα περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτά θα μας καθορίσουν τα επόμενα βήματά μας. Αν θα ανοίξει κάτι άλλο πέραν της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
    Ηταν η απάντηση που μας έδωσε σε σχετικό ερώτημά μας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής διαχείρισης του κορονοϊού στη χώρα μας Χαράλαμπος Γώγος.

     

    Φλίγκος
    «Ανοίξαμε μόνο τα δημοτικά σχολεία, τα ειδικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς διότι η ερχόμενη εβδομάδα θα μας δείξει την πραγματική εικόνα που θα έχουμε μετά την κινητικότητα των γιορτών. Ηδη έχει καταγραφεί αύξηση του ιϊού φορτίου. Την ερχόμενη Παρασκευή θα είμαστε σε θέση να πάρουμε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Αν δηλαδή θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, τολιανικό εμπόριο κ.ά.»

     

    GLEARNET
    Στο ερώτημά μας εάν υπάρχει κάτι που ανησυχεί τον επιστημονικό κόσμο μας απαρίθμησε τα εξής:
    • Η παγκόσμια εικόνα με την εξέλιξη του ιού είναι δραματική. Ηδη έχει ξεσπάσει η τρίτη φάση της πανδημίας και μάλιστα πολύ άσχημα. Η χώρα μας όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό χάρτη, είναι από τις ελάχιστες που είναι στο κίτρινο αλλά πολύ εύκολα μπορεί να πάρει φωτιά. Εχουμε κάποιες περιοχές με αυξημένα κρούσματα αλλά είναι περιορισμένες. Η αγωνία μας είναι να κρατήσουμε αυτή την καλή εικόνα.
    • Το θέμα της κινητικότητας των εορτών μας απασχολεί ιδιαίτερα. Υπήρξε μεγάλη κινητικότητα κι αυτό το διαπιστώσαμε όλοι.
    • Υπάρχει το θέμα της μετάλλαξης του ιού που επιδημιολογικά φαίνεται να έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από τον ιό που αντιμετωπίζαμε μέχρι τώρα.
    • Το υγειονομικό μας σύστημα είναι ακόμα επιβαρυμένο. Οι ΜΕΘ είναι φορτωμένες. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν μας αφήνει περιθώρια για χαλάρωση.
    • Περιμένουμε τα εμβόλια ώστε μετά τους υγειονομικούς να περάσουμε στον υπόλοιπο πληθυσμό και κατά προτεραιότητα στον ευάλωτο διότι με τον τρόπο αυτό θα μειώσουμε τη νοσηρότητα και τη θνητότητα.

     

    Τέλος στο ερώτημά μας για τον χρόνο ισχύος του εμβολίου ο κ. Γώγος μας απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι η ισχύς του είναι έξι μήνες και μπορεί και 8 μήνες. Ωστόσο το εμβόλιο της Moderna μπορεί να θωρακίζει τον οργανισμό έως και δύο χρόνια.

    Πελοπόννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ – Τι θα ισχύσει για το «φορομπόνους» έως 3.200 ευρώ

    Παρόλο που το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν ξανά διάφορα σενάρια...

    Πάτρα: “Εφυγε” στα 62 η Θεοδώρα Καπερώνη

    ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΩΑΝ. ΚΑΠΕΡΩΝΗ (ΕΤΩΝ 62) Θανούσα κηδεύουμε τη Δευτέρα...

    Πεζόδρομος Ηφαίστου: Κατά τα άλλα… έβαλαν κίτρινη διαγράμμιση – φωτό για γέλια

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b5%ce%b6%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b7%cf%86%ce%b1%ce%af%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%ce%ad%ce%b2%ce%b1/